Activitats 2017-2018, Activitats

Cicle de conferències: l’òpera russa

En ocasió de l’estrena al Liceu de Demon (El dimoni) del compositor rus Anton Rubenstein, hem programat un cicle de conferències sobre òpera russa i la seva importància en el context històric, polític i cultural del seu país d’origen. El dramaturg, crític musical i president de la revista Scherzo, Santiago Martín Bermúdez, gran especialista en música eslava, ens parlarà al llarg de tres sessions dels màxims representants d’aquest repertori, situant-lo al llarg de la història entre l’època del tsar Nicolau I i fins a la Revolució Russa.

Dijous 12 d’abril a les 19h (Sala del Cor)

Primera sessió. L’imperi rus en temps de Nicolau I. Mikhail Glinka, Aleksandr Dargomishki, el Grup dels Cinc, i Pushkin com a gran font d’inspiració.

Dijous 19 d’abril a les 19h (Sala del Cor)

Segona sessió. La segona meitat de segle; ruptura de la classe obrera amb el sistema tsarista. Nikolai Rimski-Kórsakov, Piotr Ilich Chaikovski, Sergei Rachmaninov, Anton Rubinstein, Eduard Naprávnik, Sergei Taneiev.

Dijous 26 d’abril a les 19h (Sala del Cor)

Tercera sessió. La crisi, la guerra i la confusió revolucionària. Vladímir Deshevov, Dmitri Xostakóvitx, Serguei Prokófiev, Rodion Sxedrín, Alfred Schnittke, Juri Butsko.

Preus:

Amic: 25€
Amic Jove, Protector, Preferent i Benefactor: 20€
Abonat Liceu: 30€; Públic general: 40€

Per inscriure’s al cicle cal posar-se en contacte amb l’Associació.