Bienvenida

Amics del Liceu nació el año 1987 con la voluntad de dar soporte a la actividad del Gran Teatre del Liceu y de ser una plataforma de divulgación de la opera y la música en general. Durante treinta años este objetivo ha sido cumplido con creces a través de conferencias, diálogos con los artistas, proyecciones, recitales y otras actividades que temporada tras temporada vamos organizando. La edición anual del libro Temporada d’Òpera ha recogido reconocidas firmas nacionales e internacionales y obras de artistas de gran prestigio que han realizado especialmente las ilustraciones

Con el ánimo de enteder la música y la cultura como un elemento indispensable para contribuir a una sociedad mejor, hemos organizado también actividades para colectivos que por sus condiciones socio económicas tienen más dificultades de acceso: talleres de ópera para jóvenes, recitales en casales de gente mayor y retransmisiones de óperas en directo a centros penitenciarios.

En este período de cuatro años que iniciemos con el nombramiento de la nueva Junta Directiva, queremos unir lazos con el Liceu organizando más actividades y ampliando la difusión de la actividad artística del Teatro; crecer en número de asociados para tener una mayor representación, principalmente en socios jóvenes, para garantizar el futuro de la opera y de nuestro Teatro; extender nuestras actividades a todo el territorio catalán para acercar el Liceu al máximo de público; y trabajar para convertir la Asociación en una plataforma cultural y en un forum de debate. En definitiva, nuestra voluntad es la de continuar dando soporte al Teatro, ahora más que nunca, delante de la grave crisis económica y de un nuevo modelo de gestión. Seguiremos, pues, trabajando para cumplir este objetivo con el entusiasmo y constancia que siempre hemos tenido.

Bienvenidos a Amics del Liceu!

Ramon Bassas
President

La Junta Actual, constituïda en l’Assemblea General celebrada el 14 de maig de 2014 i amb una legislatura de quatre anys, està formada pels següents membres:

Ramon Bassas Portús
President

Jaume Graell Massana
Vicepresident

Pilar Fernández Bozal
Secretària

Manel Bertran Mariné
Tresorer

Enric Calpena Ollé
Marc Balcells Magrans
Maria Gorgues Capdevila
Judit Prados Ràfols
Antoni Torvà Jordan
Francisco Egea Cordero
Vocals

Juntes Anteriors
Al llarg dels 30 anys d’Amics del Liceu han passat per la nostra Junta nombroses persones que de manera voluntària han posat el seu gra de sorra per fer créixer la nostra associació:

Miquel Agulló, Roger Alier, Joan Arnau, Lluís Bassat, Manuel Bertrand, Josep Maria Bricall, Moisès Broggi, Oriol Brugarolas, Carmen Bustamante, Anna Maria Garcia, Albert Garriga, Francesc Xavier Garriga, Miquel Lerín, Teresa Lloret, Jordi Maluquer, Abel Mariné, Rosa Massagué, Joan Matabosch, Julio Molinario, Ramon Pla, Joan Ramírez, Enric Ribas,  Jordi Ribera, Encarna Roca, Pau Nadal, Rosa Samaranch, Francesc Sant, Mariana Sarrias, Adela Subirana, Jaume Tribó, Albert Vilardell i Maria Vilardell.

A tots ells voldríem donar-los una vegada més el nostre més sincer agraïment.

L’any 1987, per iniciativa d’un grup de personalitats barcelonines vinculats a diversos sectors de la vida de la ciutat, proposaren el naixement d’una nova entitat privada que fomentés la difusió dels espectacles del Gran Teatre del Liceu amb els següents objectius:

  • Estimular el nivell musical i la qualitat artística dels espectacles del Gran Teatre del Liceu.
  • Afavorir el suport públic i privat a la institució
  • Fomentar-ne la difusió tan a Catalunya com a la resta del món
  • Difondre l’òpera i la música en general.

El dia 10 de juny de 1987, Amics del Liceu s’inscrigué dins el registre d’associacions de la Generalitat de Catalunya i el 29 octubre, es presentà en societat al Saló dels Miralls del Gran Teatre del Liceu.

Podeu consultar els nostres estatuts aquí.

Amics del Liceu compta amb un grup de socis voluntaris molt important que col·labora a promoure les nostres activitats.

Grup de Visites
Format l’any 2005,  són socis que s’ofereixen de forma voluntària com a guies per fer les visites al teatre. Al llarg dels anys aquesta iniciativa s’ha consolidat i actualment a més de les visites a les zones públiques del teatre, aquestes inclouen la del Cercle del Liceu i, també visites més tàcniques per a professionals.

Grup Wagner
Des de l’any 2004, prepara les projeccions a l’entorn de les òperes wagnerianes o d’arrel germànica incloses en la temporada del Liceu. Les projeccions presenten diverses escenes de l’òpera en quëstió per tal de reflexionar sobre la diversitat de les propostes escèniques i de l’evolució en el tractament de la veu.

Grup Verdi
L’any 2008, es creà aquest grup que, amb el mateix objectiu, presenta la música verdiana o d’arrel italiana programada dins la temporada.

Altres
Voluntaris ens ajuden en tasques de funcionament i d’organització interna de l’Associació.

Si tu també vols formar-ne part, només cal que et posis en contacte amb la secretaria de l’Associació i te n’informarem.

Unió Liceu
Per tal de fomentar, recolzar i coordinar les activitats que s’organitzen a l’entorn del Gran Teatre del Liceu, l’any 2010 es firmà un conveni de col·laboració entre les entitats vinculades al Gran Teatre del Liceu: Amics del Liceu, el Cercle del Liceu, el Conservatori del Liceu i la Societat del Gran Teatre del Liceu, i amb el recolzament del Teatre sota el nom d’Unió Liceu.

Amics del Liceu

Circulo del Liceu

Conservatori del Liceu

Gran Teatre del Liceu

Societat del Liceu

Fedora
L’any 1993, Amics del Liceu va ser, juntament amb els Amics de l’Opéra de Paris, Amics de La Scala de Milà i els Amics de la Royal Opera House Covent Garden de Londres, una de les associacions fundadores de Fedora (federació europea d’associacions i fundacions de suport als teatres d’òpera). Rosa Samaranch, vicepresidenta d’Amics del Liceu, va formar part des de la seva fundació fins al 2010.

Fedora