skip to Main Content

Juny 2023

Full Informatiu

Editorial / Juny 2023

Un cop més, moltes gràcies!

Marc Balcells

Vicepresident d'Amics del Liceu

Encara tenim al cap (i a l’oïda) el magnífic retrobament, fa com qui diu poc més d’una setmana, que va ser La nit dels Amics. Un vespre dedicat a totes i tots vosaltres en agraïment al vostre suport. Un vespre per lliurar els Premis de la Crítica (ja en la seva 28a edició!) als millors espectacles i intèrprets de la temporada passada. I un vespre per brindar per tots nosaltres. Aquest projecte de La nit dels Amics, iniciat per l’anterior junta directiva, es va poder veure per primer cop l’any 2019. I, tristament, un acte que en aquell moment va ser tan gratament recordat, va haver d’aturar-se a conseqüència de la pandèmia.

Quatre anys més tard, la nova junta directiva va decidir tornar a celebrar els grans èxits del nostre estimat Liceu al Foyer del teatre. I com ja en parlàvem a l’anterior editorial arran de l’assaig general reservat a Amics del Liceu, l’acte del divendres 26 de maig va servir, de nou, com a retrobament dels uns amb els altres: entre vosaltres, però també entre la junta, vosaltres i el teatre, representat pel seu president, Salvador Alemany, i el seu director general i artístic, Valentí Oviedo i Víctor Garcia de Gomar, a qui agraïm des d’aquí la seva assistència i constant col·laboració. 

Presentat pel vocal de la nostra junta, Enric Calpena (que de presentar en sap, i molt, per la seva trajectòria a la televisió i ràdio de casa), vàrem veure premiats els teatres i festivals que no varen oblidar-se del nostre gaudi precisament durant la pandèmia i van mantenir obertes les seves portes; Serena Sáenz com a cantant revelació de la temporada per la seva Lucia di Lammermoor i pel Don Pasquale dels Amics de l’Òpera de Sabadell; Franco Fagioli al millor cantant en format concert (per la seva actuació al Palau de la Música Catalana); Josep Pons com a millor direcció musical per Pelléas et Mélisande; Àlex Ollé per la posada en escena de la mateixa òpera; i en l’apartat de millor cantant femenina i masculí de la temporada passada, Marina Rebeka per Norma i Matthias Goerne per les seves interpretacions a Wozzeck i al War Requiem, a qui vàrem poder gaudir en persona per recollir el premi atesa la seva participació en el Parsifal que s’ha representat recentment al Liceu.

Evidentment, una nit dels Amics del Liceu no seria el mateix sense música, i aquest cop vàrem poder gaudir de tres interludis musicals: el primer, per la nostra vocal de la junta, Maria Isart, que cantà juntament amb el també amic Lluís Vergés. Soprano i baríton varen cantar àries de Bellini i Gounod abans d’interpretar Mozart a duo. La segona actuació va anar a càrrec de la soprano Mercedes Gancedo, que en aquests moments també es trobava cantant Parsifal a la sala gran del teatre. I per acabar, com totes i tots vosaltres mereixeu, ni més ni menys que la Kundry de Parsifal, Elena Pankratova, per brindar-nos una valquíria i una Santuzza tan especials per a nosaltres: quin gran privilegi! Moltes gràcies a totes i tots els artistes que han fet possible aquest gran èxit de nit!

Sense oblidar uns parlaments de la mà del nostre president, Jaume Graell, així com de Valentí Oviedo i Víctor Garcia de Gomar, que un cop més deixen de manifest l’estima de l’associació cap al teatre, i la del teatre cap a l’associació. Només va restar tancar la vetllada amb una copa al balcó del Foyer, saludant-nos com a bons amics i esperant retrobar-nos molt aviat!

Entrevista / Michael Fabiano, tenor

Michael Fabiano (1984, New Jersey) ha estat un dels protagonistes d’aquesta temporada al Gran Teatre del Liceu interpretant el paper de Des Grieux recentment a l’òpera “Manon”. Els Amics no ens volíem perdre l’ocasió d’entrevistar-lo i conèixer aquest tenor una mica més a fons. Entrevista a càrrec de Marc Balcells, vicepresident dels Amics del Liceu

Amics del Liceu: Com neix el teu interès per l’òpera? Com són els teus inicis com a cantant?

Michael Fabiano: És una gran pregunta. Quan tenia aproximadament 17 anys volia dedicar-me al món dels negocis, el meu pare era director general d’una empresa i tota la família es dedicava al món de l’empresa, així que vaig anar a la Universitat de Michigan per estudiar administració d’empreses i econòmiques. Alhora volia estudiar música i vaig fer classes de cant amb George Shirley, el primer tenor negre que va cantar al Metropolitan. Recordo exactament quan vaig fer la primera classe amb ell, em va dir: «Michael saps quina veu tens?» i vaig respondre «No, sé que puc cantar bé i que a la meva família li agrada la música, però no sabia que tenia un do». I em va dir: «Tens una veu com cap altra, però si vols fer classes amb mi, has de posar-hi ganes». Després de tres setmanes estudiant a la biblioteca i pensant molt en les meves possibilitats, vaig decidir que sí, que volia estudiar per convertir-me en cantant d’òpera. George em va dir a la tercera classe: «Quan una persona té un talent que és diferent al dels altres, té la responsabilitat social de compartir aquest talent». Això és molt fort, però tenia raó i ara crec en això.

AL: Com van ser els inicis de la carrera? 

MF: Recordo quan tenia 21 anys estava estudiant a Philadelphia, a una escola molt important dels Estats Units que tenia alumnes com Steven Costello, Bryan Hymel, Ailyn Perez, Angela Meade, Nancy Fabiola Herrera, molts cantants importants al món. Vam estudiar junts més o menys a la mateixa època. Recordo que li vaig dir al meu professor que volia participar al concurs del Metropolitan i el meu professor i algunes altres persones em van dir que no ho fes, que encara no era el moment. Però jo crec en la idea que cada persona ha de fer el seu camí, per exemple, el camí de Steven Costello no és el meu camí, tampoc el d’Angela Meade, etc. Així doncs, vaig decidir tirar endavant i el 2007 em vaig presentar al concurs i al cap d’unes setmanes el vaig guanyar, amb 22 anys. Immediatament després d’aquest concurs va començar la meva carrera. Vaig debutar a Klagenfurt (Àustria) com a Alfredo a La traviata.

AL: Set anys més tard, al 2014, vas guanyar dos dels millors premis del teu país, el Beverly Sills i el Richard Tucker. Què van significar per tu? I què signifiquen aquests dos cantants com a referents, sobretot Richard Tucker? 

MF: Richard Tucker és un dels tenors que més m’agraden, és un tenor fantàstic. Sí, aquell va ser realment un gran moment de la meva carrera.

AL: Aquesta temporada t’hem vist com a Cavaradossi. Què et va aportar de nou la perspectiva de Rafael R. Villalobos?

MF: Rafael R. Villalobos és una persona molt intel·ligent, una persona molt amable i molt interessant que ha estudiat molt sobre la història del castell de Sant’Angelo, sobre Roma, sobre tots els escenaris que apareixen a la història. Coneix molt bé totes les històries paral·leles. Quan va decidir crear una obra que feia un paral·lelisme entre Tosca i Passolini ho vaig trobat molt interessant. Vaig llegir en una entrevista que li van fer on deia que si una persona vol fer una nova Tosca ha de fer coses noves dins de la història de Tosca. No estic d’acord amb aquesta idea. Penso que Tosca és Tosca. La història està molt ben descrita, és molt clara. Amb aquest punt de vista del Rafael no hi estic d’acord, però treballar amb ell ha estat molt interessant, malgrat no estar d’acord amb tota les seves idees, però jo crec que un cantant té l’obligació de ser un gran col·laborador. En art tot és col·laboració. Jo puc entrar a escena interpretant el personatge, malgrat no estar d’acord amb tot, però tinc molt respecte per ell.

AL: I com has enfocat aquest Des Grieux de Manon?

MF: És la mateixa situació. Si algú vol llegir la historia de Manon de 1733, per mi és molt clar que no és una prostituta, és més elevada, és més que Violeta a La traviata, i quan ella té més o menys 15 anys no s’està prostituint, sinó que és una dona innocent i alegre. Per tant, és cert que estic fent coses amb les que no estic d’acord, no comparteixo el punt de vista, però és la meva obligació fer-ho. Vull trobar un camí en la meva manera de pensar.

AL:El teu disc d’àries gravat el 2019 se centra en Verdi i Donizetti: són els compositors que més t’agraden? Com ho descriuries?

MF: Quan estava estudiant a la Universitat de Michigan, vaig trobar el meu camí estudiant Donizetti. Recordo una nit que no podia dormir perquè estava estudiant fins a deu partitures seves. Conec totes les obres d’aquest compositor, obres que altra gent no coneix. M’agrada molt el foc que va escriure Donizetti a la seva música, que és molt diferent que altres compositors belcantistes com Bellini o Rossini. Entenc perfectament per què existeix Verdi quan llegeixo la música de Donizetti.  Així doncs, vaig fer aquest CD que va descobrir una connexió entre el foc de Donizetti i el camí de Verdi.

AL: Com definires ara la teva veu? Actualment estàs acceptant rols cada cop més pesats.

MF: Jo cada cop tinc més edat, en faré 39 aquest mes de maig. Vaig començar la meva carrera amb 17 anys. Són molts anys. Estic seguint el meu camí i s’està desenvolupant en aquest moment cap a un repertori diferent. Estic en un moment de canvi. Quan algú està en aquest moment, ha d’adoptar els dos modes de cant, el líric i el spinto. Per tant, està bé que dins del mateix any estigui cantant Des Grieux però també Calaf. Per mi és molt important perquè he de mantenir la meva veu lírica, mentre em vaig movent cap a una altra manera de cantar. Vigilo com protegir la meva veu, quines coses puc fer diferent. Tinc una tècnica que encara estic desenvolupant. Jo sé que no sóc un tenor perfecte, però vaig canviant dia a dia.

AL: Sabem que al desembre et tornarem a tenir al Liceu com a Calaf. Com et sents a Barcelona i treballant al Liceu?   

MF: Em sento molt bé treballant en aquest teatre. Conec molt bé la seva història i crec que un dia podria ser un cantant històric per aquest teatre. Tinc molt respecte per tots els cantants que han cantat aquí. Cantar Calaf no és difícil per mi, per dos motius: m’hi identifico en el seu caràcter i, a més, té dues àries més o menys conegudes, però fora d’això, no té grans duets, no té grans concertants com altres òperes com Don Carlo o Aida. El rol és molt directe.

AL: La forma de treballar a Estats Units és diferent que en un teatre de temporada com és el Liceu?

MF: No, la veritat és que és molt semblant. Al matí prenc un cafè, esmorzo, camino cap al teatre per assajar, faig la funció i torno cap a casa. És el mateix que a altres ciutats. Tinc les meves rutines.

Mira l'entrevista sencera a continuació:

Entrevista amb el soci

Marc Sala

Tenor i soci d'Amics del Liceu

En aquesta edició tercera edició del butlletí, entrevistem el tenor Marc Sala, a qui podem veure interpretant el paper d’escuder a “Parsifal” al Liceu. Entrevista a càrrec del nostre vicepresident Marc Balcells.

Orfeo ed Euridice / Veu

Orfeo deconstruït

Jordi Abelló
Contratenor

«I què escoltarem avui? Un altre castrat transvestit fent el número i a veure quantes notes pot fer per minut?! comentà un napolità assidu a l’òpera. 

De sobte, un educat Gluck se li acostà per dir-li, a cau d’orella: 

Té tota la raó, Senyor meu, i aviat això canviarà, però no té cap dret a mostrar menyspreu per la feina d’un professional com aquest.»

La conversa, que mai tingué lloc, ens transporta a una Itàlia subjugada per l’òpera; i aquesta, al seu torn, esclava dels cantants, als peus dels quals s’agenolla i no els jutja. La música i els compositors es deuen a les fulgurants estrelles del moment, ja siguin castrats,  sopranos o tenors, que inunden tota Europa mostrant les seves pirotècniques virtuts vocals. 

El model barroc de l’òpera, esgotat, demanava un rentat a fons i Gluck es postulà públicament per retornar l’òpera a la música i aquesta al drama, mirant sempre cap als clàssics grecs. Ell, que ja era un compositor de gran prestigi arreu d’Europa quan el seu Orfeo s’estrenà, es trobava prou madur com a músic per canviar les regles del joc. I tant que ho va fer!

Cal dir, però, que aquesta òpera tingué una estrena a Viena el 1762 no gaire sonada i que Gluck reformulà la partitura per adaptar-la al gust francès (i potser també al d’ell), i que (re)estrenà a París el 1774. 

Llegir més

Conferències / 2023

Conferència “Concurs Tenor Viñas, 60 anys fent història”

Amb motiu de la recent edició del Concurs Viñas, els Amics compartim amb vosaltres la conferència a càrrec d’Antoni Colomer, crític musical i col·laborador habitual d’Amics del Liceu, durant la qual farem un repàs dels 60 anys de trajectòria del concurs, centrant-nos en la seva història, els seus orígens, però també en els participants més destacats.

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn d'”Un ballo in maschera”

Amb motiu de l’òpera Un ballo in maschera que el Gran Teatre del Liceu presenta aquest febrer amb una proposta escènica de Graham Vick, recuperem la conferència presencial que Jaume Radigales, professor universitari i crític musical, ens ha ofert sobre aquest títol de Verdi.

Veure vídeo a Youtube

Agenda / Activitats

Visitem la Fundació Pla Armengol

Dimarts 20 de febrer a les 10.30h i dijous 29 de febrer a les 10.30h (2 grups)
Fundació Pla Armengol (Com arribar-hi?)
Preu Amics: 13€
Preu acompanyants no socis: 15€
*Activitat exclusiva per a socis d’Amics del Liceu, màxim 1 acompanyant.
*Imprescindible reserva prèvia, pagament per avançat. 

La Fundació Ramón Pla Armengol és una institució privada dedicada a l’ajut per a la recerca mèdica, i compta amb una de les col·leccions de mobles antics més important d’Europa. Aquesta Fundació té el seu orígen en el doctor i pioner farmacèutic Ramón Pla Armengol (1880 –1956), qui destinà l’edifici a la producció de fàrmacs per a combatre la tuberculosi, negoci amb el que va generar gran èxit. L’edifici, així com la seva activitat, passarà a mans de la seva filla, la doctora Núria Pla. Alhora, la passió de Núria per la cultura i les arts la va portar a iniciar el que arribaria a ser la increïble col·lecció de mobles i objectes d’arts decoratives, de més de 800 peces dels segles XIV al XIX. 

Per inscriure’s en aquesta activitat, cal posar-se en contacte amb l’Associació: 93 317 73 78 – natalia@amicsliceu.com

Llegir més

Col·loqui amb Liliana Pereña i Cristina Fortuny, responsables de caracterització i sastreria del Gran Teatre del Liceu

Dimarts 27 de febrer a les 19h Sala del Cor (entrada per les Taquilles)
*Activitat gratuïta, cal reserva prèvia

Continuem amb el nostre cicle de col·loquis Els interiors del Liceu, per conèixer més de prop els secrets que s’amaguen darrera de l’escena. En aquesta ocasió, volem convidar-nos a la reunió que farem amb  Liliana Pereña, responsable del servei de caracterització, i Cristina Fortuny, cap del servei de sastreria del Gran Teatre del Liceu, que parlarà amb el nostre president, Jaume Graell, sobre aquest treball tan apassionant i únic dins del Teatre, que inclou tasques d’adaptació del vestuari, neteja, etiquetatge, postisseria, maquillatge, perruqueria i màscares. El col·loqui inclourà un torn de preguntes obert a tots els assistents.

Per inscriure’s a aquesta activitat, cal que us poseu en contacte amb l’Associació: 93 317 73 78 – natalia@amicsliceu.com

Llegir més

NOU CURS D’ESCENOGRAFIA: “La matèria dels somnis”

Curs presencial o virtual (a escollir)
3 sessions: dilluns 4, dimecres 6 i dijous 7 de març a les 19h a la Sala del Cor del Liceu
Preu Amics: 40€ (15€ una sessió sola)
Preu Abonats Liceu: 45€ (16€ una sessió sola)
Preu públic general: 50€ (18€ una sessió sola)
Preu Jove, menors de 35 anys: 30€ (socis d’Amics del Liceu) o 35€ (públic general)
*Preu virtual: 35€

En el món de les arts escèniques, és prou comú el fet de confondre el treball de l’escenògraf amb el de l’artista plàstic que ornamenta l’espai de representació amb la seva pròpia creació personal, alguns cops, una mica desvinculada de la dramatúrgia del text o de les premisses de l’autor. Normalment, les obres de pintors, escultors i altres professionals de les arts plàstiques es desenvolupen en la solitud del taller o de l’estudi, gaudint de la llibertat de decisió sobre els formats, els materials i els acabats. Però els escenògrafs han de fer un recorregut molt llarg i diversificat fins que els seus somnis esdevinguin matèria escènica.

Llegir més

Visita a Can Framis i el Mirador de la Torre Glòries

NOU GRUP: Divendres 8 de març a les 11h
Can Framis, Fundació Vila Casas (com arribar-hi?)
*Preu Amics: 17€
*Preu acompanyants no socis: 18€
*Imprescindible reserva prèvia, pagament per avançat.

El proper mes de desembre, els Amics us proposem un matí cultural al barri del Poblenou, que consisteix en dues visites culturals: per una banda, coneixerem a través d’una visita guiada exclusiva per als Amics del Liceu, la col·lecció permanent d’art contemporani de la Fundació Vila Casas, que es troba exposada a l’espai Can Framis, el darrer projecte de la Fundació Vila Casas, inaugurat a Barcelona l’abril del 2009, on s’exposen al voltant de 300 obres, que daten des de la dècada dels 60 fins l’actualitat i que pertanyen a diversos artistes nascuts o residents a Catalunya. Aquesta col·lecció és el llegat del recentment desaparegut col·leccionista d’art, mecenes i farmacèutic Antoni Vila Casas.

Llegir més

Conferències a l’entorn del Festival de Pasqua de Perelada

DIÀLEG A L’ENTORN DE SAN GIOVANNI BATTISTA D’ALESSANDRO STRADELLA
Trobada amb Dani Espasa (director musical) i Xavier Sabata (contratenor)
Moderat per Jaume Radigales, professor universitari i crític musical
Dilluns 11 de març a les 18h
Reial Cercle Artístic (com arribar-hi?)
*Aforament limitat. Cal reserva prèvia

La fascinant obra San Giovanni Battista d’Alessandro Stradella inaugurarà l’edició de Pasqua del Festival Perelada. Tot i portar una vida dissoluta i ser apunyalat de mort a Gènova amb només trenta-vuit anys, Stradella va deixar un segell distintiu en la història de la música. En la seva obra, les formes líriques van florir d’una manera flamant i dinàmica gràcies al desenvolupament de nous gèneres instrumentals i, en particular, el concerto grosso, que va normalitzar en els seus treballs. La seva producció, i especialment San Giovanni Battista, marca la trobada del gran oratori romà heretat de Carissimi amb l’òpera veneciana de Cavalli, sense oblidar que Stradella va ser molt a prop de la generació següent de músics com Scarlatti i Händel. Malgrat que l’obra va tenir un autèntic èxit quan es va estrenar el 1675 a l’església de Sant Joan dels Florentins de Roma, va ser només el 1949 que l’obra va ser exhumada de les biblioteques on la seva partitura dormia. Aquell acte va tenir lloc a Perusa, i el paper de Salomé va ser cantat per Maria Callas. L’obra, de narració bíblica, però amb rerefons clarament secular, posa en joc certes imatges provinents de la iconografia tradicional de sant Joan Baptista i Salomé, i se centra en els quatre personatges bíblics i en un conseller, Herodes. Aquesta obra mestra sense qualificació i absolutament encisadora es presenta per primera vegada al Festival Perelada de la mà del binomi d’èxit format per Dani Espasa i Xavier Sabata. Una nova producció que compta amb la solvència musical de Vespres d’Arnadí i amb les veus de Giulia Semenzato, Elena Copons, Luigi De Donato i Juan Sancho.
PASSAT I PRESENT (UNES NOVES LLIÇONS DE TENEBRES)
Xerrada a càrrec de Joan Magrané (compositor)
Amb la col·laboració especial del violoncelista Pau Codina
Dimarts 12 de març a les 18h
Reial Cercle Artístic (com arribar-hi?)
*Aforament limitat. Cal reserva prèvia
Ja fa uns anys que al compositor reusenc Joan Magrané li rondava pel cap posar música als responsoris de dijous, divendres i dissabte sants. O de fer-ho només amb algun dels tres dies (o nits, per ser més exactes). La forma definitiva per a aquesta idea ha arribat finalment gràcies a l’encreuament d’idees entre Francesc Prat i Pau Codina per tal d’imaginar una obra de dimensions prou àmplies com per poder convertir-se en una sola experiència de concert que busqués fusionar la música vocal i la música instrumental, un camí pel qual ja fa temps que el compositor intenta avançar. A la idea, ràpidament s’hi van afegir Maria Hinojosa i la GIO Symphonia. Així doncs, tant els solistes, vocals o instrumentals, com la resta d’intèrprets participaran en el fet de posar música, amb paraules o sense, a alguns dels textos de les Lliçons de tenebres de Divendres Sant. Les influències en aquesta estrena absoluta que acull el Festival Perelada hi seran evidents, si més no quant a la configuració: Couperin per les dues veus solistes (dues sopranos, convertides aquí en una soprano i un violoncel) i Gesualdo per la tria dels textos. El nom de l’espectacle, Tenebrae Responsoria (Feria sexta in Parasceve) —l’expressió darrera designa el Divendres Sant en la litúrgia cristiana— requereix una instrumentació que inclou flauta, oboè, clarinet, dues trompes, trombó, violí, viola, violoncel i contrabaix. Joan Magrané —guardonat amb diversos premis, entre els quals destaca el XXXI Premi Reina Sofia de Composició Musical, Fundació de Música Ferrer-Salat— torna al Festival amb una nova estrena de nova creació, després que l’any 2019 hi estrenés l’aplaudida òpera contemporània Diàlegs de Tirant e Carmesina. Nova creació per a antigues litúrgies de Divendres Sant.
Per inscriure’s en aquesta activitat, cal posar-se en contacte amb l’Associació: 93 317 73 78 – natalia@amicsliceu.com

 

Llegir més

Conferència a l’entorn d'”El Messies”

Dijous 14 de març a les 19h
Sala del Cor (entrada per les Taquilles)

*Activitat gratuïta, cal reserva prèvia

Amb motiu del proper oratori El Messies que el Gran Teatre del Liceu presenta aquest mes de març sota la direcció d’escena de Robert Wilson us convidem a assistir a la conferència presencial que Rosa Massagué, periodista, crítica musical i col·laboradora habitual d’Amics del Liceuens oferirà sobre aquest títol de Händel. Recordeu que, posteriorment, aquesta conferència estarà disponible a través del nostre Canal Youtube.

Per inscriure’s en aquesta activitat, cal posar-se en contacte amb l’Associació: 93 317 73 78 – natalia@amicsliceu.com

Llegir més

Vine a Girona amb els Amics

NOVA DATA: Dimarts 19 de març a les 8.30h
Dimecres 20 de març a les 8.30h (places exhaurides)

Girona (sortida d’un dia en autocar)
Punt de Trobada: Avinguda Diagonal 355 (Com arribar-hi?)

Preu Amics:  80€
Preu acompanyants no socis: 85€

*Activitat exclusiva per a socis d’Amics del Liceu, màxim 1 acompanyant.
**Menú de grup a escollir aquí

El proper mes de març, els Amics del Liceu us proposem una sortida d’un dia per visitar el centre històric de Girona. Durant la nostra visita, coneixerem a fons el conjunt Episcopal format per: la Catedral, la Basílica de Sant Feliu i el Museu d’Art de la ciutat.

Començarem el nostre recorregut a la Basílica de Sant Feliu, l’antiga catedral de Girona fins al segle X, actualment considerada un dels edificis més representatius de l’art gòtic català. Conserva en el seu interior obres d’art remarcables, com un conjunt de vuit sarcòfags paleocristians i l’escultura del Crist jacent (s. XIV). Continuarem la nostra visita comentada a l’emblemàtica Catedral de la ciutat, construïda entre els segles XI i XVIII, i que conté la nau gòtica més ampla del món (22,80 m). Hi destaquen el claustre romànic i la façana barroca, amb l’espectacular escalinata d’accés. A més, al  Museu-Tresor s’exposen objectes de gran valor, com el Beatus de Girona (s. X) o el cèlebre Tapís de la Creació (s. XI), excepcional en l’art medieval d’Occident. Finalment, durant el nostre itinerari també visitarem el Museu d’Art de Girona, ubicat a l’antic Palau Episcopal (s. XII-XVIII) i que aplega avui dia una de les col·leccions més importants d’art català dels segles X a XXI. Hi destaca el conjunt de retaules procedents d’esglésies i monestirs de la diòcesi gironina, com el de Sant Pere de Púbol (s. XV) o l’antic retaule de Sant Feliu de Girona, una obra extraordinària del Renaixement català (s. XVI). Les visites culturals aniran a càrrec de Magda Gassó, excap del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya.

Completarem la nostra sortida amb un dinar de grup al restaurant La Miranda, ubicat al centre històric de la ciutat. (Menú de grup a escollir aquí).

HORARI:
08.20h – Hora de trobada per agafar l’autocar. Punt de trobada: Avinguda Diagonal 355 (Com arribar-hi?)
08.30h – Sortida de l’autocar des de Barcelona (Avinguda Diagonal 355)
10.30h – Visita comentada a la Basílica de Sant Feliu
12.0
0h – Visita comentada a la Catedral de Girona
14.00h – Dinar de grup al restaurant “La Miranda” (menú amb segon i postres a escollir aquí)*
16.00h – Visita comentada al Museu d’Art de Girona
19.30h – Hora d’arribada aproximada a Barcelona (Avinguda Diagonal 355)**

*Cal escollir segon i postres en el moment de realitzar la inscripció, consulteu el menú de grup aquí
**Us recordem que l’autocar no realitzarà parades fora del punt especificat

Per inscriure’s en aquesta activitat, cal posar-se en contacte amb l’Associació: 93 317 73 78 – natalia@amicsliceu.com

Llegir més

Propers Viatges

Roma i Milà, del 17 al 22 d’abril

El proper mes d’abril, els Amics del Liceu us proposem un viatge combinat per Itàlia on visitarem dues de les ciutats més interessants tant a nivell musical com artístic: Roma i Milà. El programa operístic i musical inclourà: a Roma, al Teatro…

Llegir més

París, del 9 al 13 de maig

El proper mes de maig, els Amics del Liceu us proposem un viatge a la ciutat de París per gaudir d’un repertori operístic molt divers: barroc, francès i germànic. Començarem, al Palais Garnier, amb el personatge mitològic de Medea, convertit en una…

Llegir més

Madrid, del 25 al 27 de maig

A continuació us avacem els títols que veurem en el nostre proper viatge a Madrid. Com és habitual, el viatge es completarà amb diverses visites culturals. Estem treballant per ampliar informació sobre aquest viatge, completarem tota la informació el més aviat possible:…

Llegir més

Berlín, del 19 al 24 juny

Amb motiu del centenari de la mort del compositor Giacomo Puccini aquest 2024, els Amics us proposem un viatge a Berlín per veure tres dels seus títols més destacats. A continuació us avacem els títols i les dates. Com és habitual, el…

Llegir més

Aix-en-Provence, del 15 al 19 juliol

A continuació us avacem els títols que veurem en el nostre proper viatge al Festival d'Aix-en-Provence. Com és habitual, el viatge es completarà amb diverses visites culturals. Estem treballant per ampliar informació sobre aquest viatge, completarem tota la informació el més aviat…

Llegir més

Festival de Perelada (data a determinar)

Com cada estiu, els Amics del Liceu estem preparant una sortida al Festival d'estiu de Perelada. Properament el Festival anunciarà la seva programació d'estiu i us podrem informar amb més detall de la nostra proposta Per a més informació sobre aquest viatge,…

Llegir més

Amics Recomana

Back To Top

Ús de cookies

Aquesta web utilitza cookies per a proporcionar una millor navegació. Si continua navegant entenem que accepta les cookies i la nostra política de cookies ACEPTAR
Aviso de cookies