skip to Main Content

Març 2025

Full Informatiu

Editorial / Març 2025

Ja ha passat un any!

Marc Balcells

Vicepresident d'Amics del Liceu

Estimades amigues, estimats amics; com esteu? No ens n’hem ni adonat que ja estem al febrer: un mes menys de l’hivern! L’altre dia llegia una columna d’opinió sobre el mes de gener i les poques energies que ens deixava al cos. També parlava amb algú al Liceu que em deia que els propòsits, millor deixar-los per a inicis del bon temps, i no per als inicis de l’any, on per anar al gimnàs has de vèncer la mandra de lluitar contra temperatures poc amigues del sortir de casa.

Sembla, però, que als Amics del Liceu, això no ens afecta: hem deixat enrere unes Butterflies, Traviates, un Fledermaus, un Idomeneo o tres micro òperes, que ja estem preparats per tot el que ens depararà el febrer al teatre: el recital de la nostra estimada Ermonela Jaho, el Rèquiem de Mozart (escenificat per Romeo Castellucci), i com no, La Merope de Domènec Tarradellas, a qui li hem dedicat un curs des d’Amics.

I això, només tenint en compte el teatre!  Des d’Amics, us tenim preparades, a més a mes del ja esmentat curs sobre Domènec Terradellas, les conferències del Rèquiem de Mozart i de La Mèrope. Si us ve de gust fer visites culturals amb nosaltres, us hem preparat la visita al Museu Picasso per veure l’exposició De Montmartre a Montparnasse: artistes catalans a París. 1889-1914. I si encara us ve de gust sortir de Barcelona, celebrem el mil·lenari de Montserrat amb una excursió al monestir.

Pels que vulgueu anar més lluny de Montserrat, us recomanem el nostre viatge a Florència. A part de les visites culturals a monuments i museus de la ciutat, veurem la Norma de Bellini i la Simfonia Fantàstica de Berlioz.

Ah, i un últim apunt! Recordeu que pel sol fet de ser Amics del Liceu, gaudiu d’avantatges per a assistir a altres institucions culturals amb descompte sobre el preu de l’entrada (trobareu tots els avantatges al nostre web). Doncs bé, us podem donar la bona notícia que hem renovat el conveni que tenim amb el Teatre Nacional de Catalunya per a què seguiu gaudint de bon teatre. I donem la benvinguda al llistat de col·laboracions entre entitats a la Fundació Vila Casas: no us oblideu dir a taquilles que sou Amigues i Amics del Liceu per obtenir el vostre descompte.

Per tant, estimades, estimats, compreu molta fruita ben carregada de vitamina C, carregueu-vos d’energia i ens veiem en les activitats que us tenim preparades!

 

Entrevista / Saioa Hernández, soprano

Saioa Hernández és una de les veus més sol·licitades pels principals teatres i orquestres de tot el món, incloent-hi el Teatro alla Scala de Milà, la Wiener Staatsoper, l’Opéra de París, la Bayerische Staatsoper, la Berliner Staatsoper, Covent Garden, el Gran Teatre del Liceu, el Teatro Real de Madrid o la Filharmònica de Berlín. Ha estat guardonada amb la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts el 2021 i va rebre l’Oscar Líric a la Millor Soprano de l’Any 2021. El 2022 va guanyar el I Premio Talía de les Arts Escèniques 2023 a la Millor Intèrpret Lírica Femenina. Recentment, l’hem pogut veure al Gran Teatre del Liceu interpretant el paper de Cio-Cio- San a Madama Butterfly.

Amics del Liceu: Comencem l’entrevista donant la benvinguda a una de les cantants més estimades per Amics del Liceu, pel Liceu i pel món operístic en general. Un dels noms més importants i, crec, que més bonics: Saioa Hernández, com estàs?

Saioa Hernández: Molt bé, passant un llarg període a Barcelona, intens i molt bonic.

AL: És cert, des de La forza que estàs amb nosaltres i després amb Madama Butterfly. Com et sents a Barcelona?

SH: Molt bé, alguna de les fites més importants, sobretot a l’inici de la meva carrera, han estat aquí. Tot va començar amb els Amics de l’Òpera de Sabadell, on vaig debutar amb Il pirata. Venia de debutar internacionalment a Catània amb Norma. A més, aquell any aquí a Barcelona vaig guanyar el Concurs Manuel Ausensi, justament amb l’ària final d’Il pirata. Han estat dos moments que han marcat l’inici de la meva carrera. Tinc un afecte especial per Barcelona, el seu públic i la seva gent, tinc molts amics aquí.

AL: Forza i Butterfly… El segon acte de La forza, encara el tenim a la nostra ment, és on t’has de descobrir davant del públic.

SH: Sí, són dues òperes molt diferents, dos estils molt diferents, parlem de Verdi i Puccini, que no sempre són fàcils de combinar. A més, venia de cantar dues produccions de Turandot diferents. Vaig començar aquí els assajos, però encara em quedava alguna funció a Munic. Començar amb Verdi quan encara estàs cantant Puccini és molt complicat, entrellaçar els dos compositors… No és el més aconsellable, però afortunadament hi havia temps d’assajos i em vaig poder anar adaptant bé. La part bona és que ja coneixia els títols i saps els punts on t’has de reservar més i vas veient com mesurar-te. El segon acte de La forza és molt dur, és una de les òperes més complexes de Verdi per cantar. I després Madama Butterfly, que estàs tota l’estona en escena, ària, recitatiu… Van passant personatges però el teu sempre és allà, has de seguir mantenint tota la història i la tensió. La penso com una gran obra de teatre, no penso en àries, duets… Des que entro a l’escenari deixo de ser Saioa i passo a ser Cio-Cio-San, tot ho sento de forma molt veraç.

AL: Quin tour de force emocional acabar les funcions de La forza i començar amb Madama Butterfly amb un personatge a qui les coses no li surten fàcils.

SH: Sí, la veritat és que són dues tragèdies terribles. Verdi et permet distanciar-te una mica de les emocions, en certa manera, però Puccini arriba directe i és impossible distanciar-se’n emocionalment, és més, si te’n distancies no funciona. Has d’estar ficada completament en el personatge però, alhora, som professionals i hem de mesurar bé les nostres forces, capacitats, el nostre mode d’interpretar i emocionar a través del cant. Tot ha de seguir sent musicalment correcte, però arribar també al públic. Acabo l’òpera, cau el teló i trigo una mica a recuperar-me emocionalment. A vegades triguen a aixecar el teló per l’aplaudiment final per raons tècniques, però també perquè nosaltres acabem exhaustes, amb l’emoció tant a flor de pell, que necessites una minuts per recuperar la respiració.

AL: Com es això de cantar amb el teu marit? La química es nota moltíssim…

SH: Per mi cantar amb Francesco [Francesco Galasso] és un luxe, és un gran professional, em resulta molt fàcil cantar amb ell perquè tenim la mateixa manera d’entendre el cant. Quan trobes algú així –em passa també amb altres companys– amb qui comparteixes la manera d’entendre l’art, el mateix respecte, la mateixa aplicació, al final es nota molt bon feeling. A vegades també passa amb directors musicals o d’escena. Quan passa això es produeix la màgia a l’escenari. Tots som intèrprets molt diferents, però hi ha una cosa molt especial que és la manera d’entendre l’art. I quan coincideix la generositat que tens amb el públic es produeix una màgia molt especial. És el que em passa amb el Francesco. Hem intentat mantenir per separat les nostres carreres, però ens agrada molt cantar junts i estem feliços de fer-ho.

AL: M’has confessat que vas estudiar Dret. Sempre preguntem com vau començar a cantar. En el teu cas, va ser primer el cant o el Dret?

SH: És llarg d’explicar però intentaré resumir-ho. Quan era adolescent, a classe ens van preguntar què volíem ser de grans i aquesta pregunta va despertar en mi un desig: em volia dedicar a alguna cosa que fos vocacional, que no em resultés fer una feina, sinó alguna cosa que m’agradés, que no resultés una càrrega. Vaig passar moltes etapes, moltes coses que m’atreien, com la Criminologia, per exemple. Vaig decidir estudiar Dret per fer-ne dos anys i després preparar una oposicions per ser inspectora de policia i acabar estudiant Criminologia. Entremig van passar moltes coses, també d’espirituals, jo tenia molta atracció per la vida religiosa. No havia fet encara la comunió, però per aquest camí vaig tenir una conversió i vaig estar gairebé dos anys en un convent, també perquè volia experimentar què era allò que tant m’atreia. Podria semblar que anava donant pals de cec, però totes aquestes decisions eren molt meditades per assolir el meu objectiu de descobrir quina era realment la meva vocació. La manera de saber-ho era experimentar-ho. Abans d’entrar al convent, vaig fer les oposicions per entrar com a oficial de l’exèrcit de l’aire, havent fet ja els dos anys de Dret. Quan només em quedava el psicotècnic vaig veure aquest tema no era el meu i va ser quan vaig decidir entrar al convent. Quan en vaig sortir, el primer que vaig fer va ser tornar al cor de la universitat. Ja havia escollit la Universidad Carlos III de Madrid perquè m’havien explicat que tenia un cor important, professors de solfeig, harmonia, etc. Això per mi era molt interessant. Passava gairebé més temps amb el cor que a les classes, i em va atrapar de seguida. Per això vaig tornar, és el primer que vaig buscar, tornar a cantar. La directora del cor va ser la que em va dir que m’havia de dedica al cant. Tot i tenir ja uns 19 o 20 anys, em van dir que era l’edat ideal per entrar al conservatori. Vaig entrar al Grau Mig i no estava gaire ben estructurat perquè havies de compartir classes amb alumnes d’entre 12 i 50 anys, hi havia molta barreja. Vaig decidir que era millor fer-ho tot per privat. Vaig començar a participar en cors de companyies privades, com un hobby. Paral·lelament, quan estava al convent vaig decidir que volia estudiar Magisteri, especialitzada en Educació Musical. Quan la vaig acabar, vaig començar a treballar en una escola i quan se’m va acabar el contracte em van cridar per participar en una companyia privada com a corista a fer una gira durant un mes amb La traviata per diferents pobles de França. Aquell va ser el meu primer contacte amb l’òpera. En el primer assaig dalt de l’escenari i amb vestuari tot va prendre sentit i vaig descobrir realment la meva vocació. Vaig veure que em volia dedicar professionalment a cantar i interpretar. Amb quatre anys, quan en tenia 29, vaig debutar amb Norma a Catània.

AL: Entre les teves professores hi ha noms com els de Caballé i Scotto. Deu imposar molt…

SH: Sí, amb Scotto vaig fer masterclasses, vaig aprendre molt d’ella, sobretot a nivell interpretatiu, i de la versemblança de l’actuació. Primer és el cant, sí, però ha d’estar unit a la interpretació. S’ha de trobar l’equilibri i Renata Scotto era un geni en això. Amb el meu marit vam venir aquí a estudiar i Montserrat Caballé va ser qui ens va obrir els ulls sobre les nostres veus, però també sobre aspectes tècnics que calia canviar. Vam començar tots dos a treballar amb ella. Jo ja la coneixia a través del seu germà Carlos pel Concurs Manuel Ausensi. Ell va venir al camerino durant el concurs, juntament amb Mirna Lacambra. Ell em va oferir cantar Norma a Catània, la qual em prepararia amb Montserrat Caballé, i ella, Il pirata a Sabadell. D’aquesta van ser moltes funcions, crec que nou, i va ser una experiència increïble. Els dos rols més complicats de Bellini i pràcticament de tot el repertori. Vaig preparar-los tots dos amb Montserrat Caballé. Ens van ajudar molt a tots dos i de forma gratuïta. Amb molt d’afecte i molta dedicació. A partir d’allà vam fer el nostre canvi tècnic, ella ens va donar les pautes i vam començar a estudiar pel nostre compte. Vaig buscar masterclasses i és quan les vaig fer amb Scotto. A partir d’aquell moment vaig començar a estudiar amb el meu marit Francesco directament. Ell es va haver de reconstruir també tècnicament i alhora em va ajudar a mi. Jo vaig començar a treballar bastant, coses cada cop més importants i amb més responsabilitat i ell va decidir deixar de banda l’inici de la seva carrera per dedicar-se a mi i a ajudar-me.

AL: I arribem a la funció inaugural de la temporada de La Scala amb l’Odabella d’Attila de Verdi… Explica’ns com és debutar una nit de Sant Ambrosi.

SH: En aquell moment no era conscient del que m’estaven oferint. Jo estava cantant La Gioconda a Piacenza. A La Scala estaven buscant una soprano per interpretar Odabella. Algú els va suggerir que m’escoltessin i va venir el director de càsting de La Scala a veure l’última funció de La Gioconda i d’allà ja em va dir que tindria una sessió de treball amb el mestre Riccardo Chailly. Al principi jo no tenia clar quan havia de ser aquell Attila, fins que un cop parlat amb Francesco, vam veure que es tractava de la inauguració de la temporada de La Scala. Quan vaig fer la sessió de treball amb Chailly estava paral·lelament assajant Tosca a Parma i seguia amb les funcions de La Gioconda. El mestre em va preguntar amb què volia començar i li vaig dir que amb l’ària «Santo di patria» d’Attila, tot i no haver-la cantat mai. D’allà, ja vaig sortir amb el contracte de debutar a La Scala. Va ser una prima  molt bonica, tot va funcionar molt bé. La Scala també va treballar molt bé el fet de donar-me a conèixer al públic i la crítica. És molta pressió i s’ha de tenir un caràcter especial pe afrontar una situació així. És molt dur perquè al final dels assajos tothom està nerviós, és molta pressió per a tothom perquè és un moment molt important.

AL: Faig repàs del repertori i hi ha un munt de cavalls de batalla de la teva corda. Quin d’ells et faria il·lusió preparar-te ara?

SH: Em faria molta il·lusió debutar Don Carlo, em crida molt l’atenció. També Anna Bolena o Roberto Devereux. No sé si arribaran o no. Vaig començar amb belcanto, Norma, Lucia di Lammermoor, … i m’agradaria molt tornar-hi. Cada cop és més difícil perquè m’estic obrint a d’altres repertoris. M’agradaria també tornar a cantar La Wally, també Francesca da Rimini, un rol que em va encantar, i per què no, fer més verisme també.

AL: També tens un bon currículum de sarsuela

SH: Sí, diria més aviat òpera espanyola, perquè de sarsuela, n’estic cantant menys de la que m’agradaria. Em donen rols més operístics, com una Dolores, entenc que no hi ha gaire gent que canti aquest repertori. M’encanta fer-lo, però també m’agradaria cantar Luisa Fernanda, Gigantes y cabezudos, La del manojo de rosas… M’agradaria tornar a la sarsuela perquè m’agrada molt recitar. Ja havia fet Curro Vargas, La del soto del parral… però m’agradaria fer-ne més.

AL: Has posat el teu granet en recuperació o manteniment d’aquest repertori

SH: Sí, n’hi ha una que em va agradar molt cantar i va ser Circe de Chapí.

AL: Una última pregunta, sobre el que parlàvem abans de la pressió d’una nit d’estrena, com ho fas per estar bé aquell dia, com et relaxes?

SH: No és que faci res especial, és cert que soc bastant tranquil·la dins el caos. Això també em passa en l’aspecte musical. Com més sons escolto a l’orquestra, més còmoda em sento. Em passa una mica el mateix en períodes de molta feina, crec que rendeixo més. En canvi, quan tinc llargues temporades de descans, després em costa més tornar. S’ha de saber equilibrar-ho. Intento gaudir jo mateixa i fer gaudir als que estan a prop. M’agrada que les coses es facin bé, que es treballi bé. I si veig que no es fa bé, no em costa res dir-ho perquè es facin canvis, si no, tothom acabarà estressat. De fet, quan vaig estrenar aquí Il trovatore estava molt malalta, vaig estar a punt de cancel·lar. Arribava unes cinc hores abans al teatre per vocalitzar, mantenir la calma i en el moment de sortir, donar-ho tot. Sortir a l’escenari amb por és el pitjor que et pot passar, s’ha de sortir a gaudir. És la meva premissa. Perquè si jo gaudeixo, gaudiu vosaltres també.

AL: Ens has fet gaudir d’aquesta entrevista, així com ens fas gaudir al teatre. Moltes gràcies per la teva generositat i esperem que et tornem a veure!

Mira l'entrevista sencera a continuació:

Entrevista amb el soci/a

Xavier Tarrats i Joan Tarrats

Pare i fill molt ben avinguts

Tots dos Amics del Liceu, el fill ha encomanat al pare la seva afició per l’òpera

Rèquiem / fons

El Rèquiem de Mozart

Simon P. Keefe
Professor de Musicologia a la University of Sheffield. Autor de Mozart’s requiem: Reception, work, completion

La mort d’Anna Walsegg, de 20 anys, el 14 de febrer de 1791 al Schloss Stuppach a Niederösterreich, fou el desencadenant que donaria lloc al Rèquiem de Mozart. A més d’una tomba commemorativa per a la seva esposa, el comte Franz von Walsegg va encarregar anònimament un Rèquiem a Mozart mitjançant el seu advocat, el Dr. Johann Sortschan, o el seu administrador de negocis, Franz Anton Leitgeb, com a intermediaris. Com que en aquell moment estava ocupat escrivint dues òperes (La clemenza di Tito per a la coronació de l’emperador Leopold II a Praga i La flauta màgica per al Wiednertheater de Viena), Mozart segurament no va començar el Rèquiem fins després de l’estrena de La flauta màgica el 30 de setembre. El compositor tenia també altres compromisos durant les setmanes següents mentre treballava en el Rèquiem –fins que va emmalaltir greument cap al 20 de novembre–, com ara la composició de la Cantata Masònica (K. 623), un viatge per visitar la seva esposa, Constanze, que s’estava recuperant a Baden, i la seva assistència a les primeres representacions de La flauta màgica. En el moment de la seva mort, el 5 de desembre de 1791, Mozart havia acabat l’Introitus amb partitura completa, així com les parts vocals, el continu i passatges instrumentals intermitents del Kyrie, els sis moviments de la Sequenz (Dies irae, Tuba mirum, Rex tremendae, Recordare, Confutatis i Lacrimosa) i els dos moviments de l’Offertorium (Domine Jesu, Hostias). Constanze va actuar ràpidament perquè el Rèquiem es completés després de la mort del seu marit, amb l’objectiu de conservar l’avançament econòmic que havia pagat Walsegg i de rebre la resta dels diners promesos. Primer va contractar els serveis de Joseph Eybler, i, un cop aquest va abandonar la tasca després d’orquestrar parcialment la Sequenz, va recórrer a un altre col·laborador de Mozart, Franz Xaver Süssmayr, que la va finalitzar al febrer de 1792. La versió de Süssmayr, lliurada a Walsegg per complir l’encàrrec, inclou un Sanctus, un Benedictus i un Agnus Dei compostos per ell mateix, així com una represa de l’Introitus i el Kyrie de Mozart per al Communio final.

Llegir més

Rèquiem / vocalitat

Rèquiem de Mozart: veu i vocalitat

Peter Laki
Musicòleg i professor al Bard College

La història del Rèquiem de Mozart és ben coneguda. El 1791, últim any de la seva vida, Mozart va rebre un encàrrec d’un aristòcrata austríac per escriure un Rèquiem en memòria de la seva dona. L’encàrrec va ser lliurat per un missatger, que no va revelar el remitent al compositor. Si Mozart sabia o no que es tractava del comte Franz von Walsegg-Suppach, la jove esposa del qual, Anna, havia mort a principis d’aquell any als 20 anys, segueix sent un misteri. No obstant això, sí que sabem que el comte va oferir la considerable suma de 225 florins: li va pagar la meitat anticipadament i li va prometre la resta quan acabés la feina. Hi ha diverses opinions sobre si el comte també pretenia publicar-la com a creació pròpia.

Mozart va voler finalitzar les òperes La clemenza di Tito La flauta màgica abans de centrar la seva atenció, cap a la tardor, en el Rèquiem, basat en la missa de difunts catòlica romana. El novembre d’aquell any va caure malalt, i el 5 de desembre a la 1 de la matinada, moria amb l’obra encara inacabada.

Llegir més

Conferències / 2025

Conferència a l’entorn de “Lohengrin”

Amb motiu de les funcions de “Lohengrin” que tindran lloc al Gran Teatre del Liceu el mes de març, compartim la conferència que Enrique Gavilán, professor universitari especialitzat en les relacions entre el teatre i la història, i convidat habitual de la Universitat de Bayreuth, ens ofereix sobre aquest títol de Richard Wagner amb direcció d’escena de Katharina Wagner, besnéta del compositor i directora del Festival de Bayreuth.

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn de “La Merope”

Amb motiu de “La Merope” que veurem al Gran Teatre del Liceu en versió concert, compartim la conferència a càrrec d’Oriol Pérez Treviño, musicòleg i assagista.

Veure vídeo a Youtube

Agenda / Activitats

Vine al Festival Life Victoria amb els Amics

Divendres 28 de març a les 18.15h
Recinte Modernista de Sant Pau (com arribar-hi?)
*Conferència i 2 recitals

*Activitat exclusiva per a socis d’Amics del Liceu. Màxim 1 acompanyant.
*Preu Amics: 40€
*Preu acompanyants no socis: 45€

Amb motiu de la present edició del festival de Lied Life Victoria i a la nostra col·laboració amb la Fundació Victòria de los Ángeles, els Amics del Liceu us proposem una activitat musical destacada que consistirà en l’assistència a dos dels concerts d’enguany que giren entorn del tema de la llibertat i que tindran lloc a la Sala Domènech i Montaner del Recinte Modernista de Sant Pau. Començarem per un concert ben especial a càrrec del pianista Miquel Esquinas i la violinista Elisa Scudeller, marcat per la reivindicació de compositores, des de Clara Wieck Schumann a Lili Boulanger i Alicia de Larrocha. La segona part del concert suposarà un clam a la llibertat i inclourà peces de Francis Poulenc, amb una sonata dedicada a Federico García Lorca, i d’Olivier Messiaen.

Llegir més

Col·loqui amb el director musical Dani Espasa i la mezzosoprano Anna Alàs

Dimecres 2 d’abril a les 19h (places exhaurides)
Reial Cercle Artístic (com arribar-hi?)
*Activitat gratuïta. Cal reserva prèvia

Gràcies a la nostra col·laboració amb el Festival de Perelada, els Amics del Liceu hem organitzat conjuntament un col·loqui amb el director musical Dani Espasa i la mezzosoprano Anna Alàs, moderat pel crític Jaume Radigales on es presentarà un dels espectacles més esperats del Festival de Pasqua: el concert inaugural de l’oratori Sanctus Petrus et Sancta Maria Magdalena de J.A.Hasse.

Es tracta d’un espectacle protagonitzat per l’orquestra barroca de Vespres d’Arnadí dirigida per Dani Espasa. En aquest col·loqui, Jaume Radigales, serà l’encarregat de donar peu al director musical i a la mezzosoprano Anna Alàs els quals presentaran aquest projecte que donarà el tret de sortida a l’edició d’enguany del Festival de Pasqua de Perelada.

Per inscriure’s en aquesta activitat, cal posar-se en contacte amb l’Associació: 93 317 73 78 – natalia@amicsliceu.com

Llegir més

Conferència a l’entorn de “La Sonnambula”

Dijous 3 d’abril a les 19h 
Sala del Cor (entrada per les Taquilles)
*Activitat gratuïta, cal reserva prèvia

Amb motiu de les funcions de La Sonnambula que tindran lloc al Gran Teatre del Liceu el mes d’abril i maig, us convidem a assistir a la conferència que Marc Balcells, Doctor en Criminologia, professor a la Universitat Oberta de Catalunya i vicepresident d’Amics del Liceu, ens oferirà sobre aquest títol de Bellini amb direcció d’escena de Bárbara Lluch. Recordeu que, posteriorment, aquesta conferència estarà disponible a través del nostre Canal Youtube.

A més, durant la conferència tindrem la col·laboració de la soprano Montserrat Seró, que interpretarà l’ària «Ah! Non credea mirarti… Ah! Non giunge!» de La Sonnambula.

Per inscriure’s en aquesta activitat, cal posar-se en contacte amb l’Associació: 93 317 73 78 – natalia@amicsliceu.com

Llegir més

Projecció a l’entorn de “La Sonnambula”

Dilluns 14 d’abril les 19h 
Reial Cercle Artístic (com arribar-hi?)
*Aforament limitat. Cal reserva prèvia

El Grup Verdi d’Amics del Liceu ens proposa la projecció a l’entorn de l`òpera La Sonnambula, un resum de l’òpera de Vicenzo Bellini en un únic audiovisual que inclou els millors fragments musicals procedents de produccions diferents, amb els cantants més emblemàtics del passat i del present.

Per inscriure’s en aquesta activitat, cal posar-se en contacte amb l’Associació: 93 317 73 78 – natalia@amicsliceu.com 

Llegir més

Propers Viatges

Madrid, de l’1 al 3 de maig

Aquest mes de maig, els Amics del Liceu us proposem una escapada a Madrid per descobrir dos títols de repertori operístic ben diferent i que no es representen gairebé mai als escenaris d’arreu del món. Començarem amb repertori barroc de la mà…

Llegir més

Brighton i el Festival de Glyndebourne, del 28 al 31 de maig

El proper mes de maig els Amics del Liceu us proposem un viatge per assistir a un dels festivals d’estiu més prestigiosos: el Festival de Glyndebourne, on podrem gaudir de dues òperes cèlebres del repertori italià i germànic. Començarem amb Parsifal, de…

Llegir més

Festival de Santa Fe, del 22 al 28 de juliol

Aquest mes de juliol, els Amics del Liceu us proposem un viatge per conèixer un festival d’estiu molt peculiar: el Festival de Santa Fe, a Nou Mèxic, una de les cites musicals ineludibles als Estats Units que es remunta a 1957. Aquest…

Llegir més

Sortida a “La Schubertíada”, del 19 al 22 d’agost

Un any més, els Amics del Liceu no volem perdre'ns un dels festivals catalans més consolidats de l'estiu i us proposem una sortida de quatre dies per veure alguns dels concerts més important que ens ofereix "La Schubertíada". PROGRAMACIÓ MUSICAL: 19 d'agost…

Llegir més

Festival Enescu a Bucarest, del 28 d’agost al 3 de setembre

El proper mes d'agost, els Amics us proposem un viatge a Bucarest, on té lloc cada dos anys els Festival Enescu, que enguany celebra la seva 27a edició de manera molt especial, amb la commemoració del 70è aniversari de la mort del…

Llegir més

Amics Recomana

Recomanem el llibre “Arqueomàfia: els lladres de tombes”

Aquest mes volem recomanar-vos una novetat editorial que, tot i no tenir relació directa amb la música, sí que en té amb el món de l’art i, especialment, amb Amics del Liceu. Es tracta del llibre Arqueomàfia: els lladres de tombes (Ed. La Campana), de Marc Balcells, Doctor en Justícia Penal per la Universitat de Nova York, professor de Criminologia a la Universitat Oberta de Catalunya i vicepresident d’Amics del Liceu. A partir de la seva investigació a Itàlia i d’entrevistes amb lladres, fiscals i policies, Marc Balcells ens explica el què, qui i com del tràfic il·lícit de béns arqueològics. Amb una lectura molt amena, el llibre descriu qui són els tombaroli, o lladres de tombes italians, i quin és el procés amb el qual treballen per excavar jaciments arqueològics de forma il·lícita, del qual n’extreuen peces que podrien acabar, fins i tot, exposades en algun museu.

Més informació fent clic aquí.

Més informació

Arriba la 33a edició de “La Schubertíada”

La Schubertíada arriba enguany a la seva 33a edició i ho fa amb més artistes catalans que mai, posant de relleu l’excel·lent moment musical que viu el nostre país. El festival, especialitzat en cançó poètica i música de cambra, comptarà de nou amb clàssics com Matthias Goerne, Andrè Schuen o el Quartet Casals, però també serà testimoni de sonats debuts com el de l’exitosa soprano catalana Sara Blanch o la reconeguda soprano armènia Ruzan Mantasyan.

Més informació

Renovem el nostre conveni amb el Teatre Nacional de Catalunya (TNC)

Ens fa especial il·lusió compartir amb vosaltres que hem renovat el nostre conveni de col·laboració amb el Teatre Nacional de Catalunya (TNC)

La renovació d’aquest conveni suposa que els Amics del Liceu gaudim d’un 15% de descompte en espectacles seleccionats del TNC amb un màxim de 2 entrades per espectacle i persona.

Més informació

Arriba la 3a edició del Festival de Peralada de Pasqua

Sis concerts excepcionals són els que conformen la programació de la 3a edició de Pasqua del Festival de Peralada, que enguany creix en propostes i dies i que inclou una novetat: una matinée el Diumenge Sant, protagonitzada per l’orquestra barroca Il Pomo d’Oro que interpretarà el Salve Regina de Domenico Scarlatti i Leonardo Leo, i les àries més més cèlebres de Händel. Dijous Sant el Festival presenta, per primer cop a Espanya, l’oratori Sanctus Petrus et Sancta Magdalena, del compositor alemany Johann Adolph Hasse, a càrrec de la formació musical Vespres d’Arnadi, dirigida per Dani Espasa, i amb les veus especialitzades de Valer Sabadus i Marie Lys com a protagonistes.

Més informació
Back To Top

Ús de cookies

Aquesta web utilitza cookies per a proporcionar una millor navegació. Si continua navegant entenem que accepta les cookies i la nostra política de cookies ACEPTAR
Aviso de cookies