skip to Main Content

Festival Enescu a Bucarest, del 28 d’agost al 3 de setembre

El proper mes d’agost, els Amics us proposem un viatge a Bucarest, on té lloc cada dos anys el Festival Enescu, que enguany celebra la seva 27a edició de manera molt especial, amb la commemoració del 70è aniversari de la mort del compositor romanès George Enescu. Es tracta d’un festival de grans orquestres i intèrprets que, a més de l’obra d’aquest compositor, se centren també en noms cèlebres com Beethoven, Brahms, Debussy, entre molts d’altres. Començarem per un concert de l’Orchestra de l’Accademia Nazionale di Santa Cecilia, dirigida per Daniel Harding, que interpretarà La mer, una de les peces orquestrals més admirades de Claude Debussy, i Sinfonia de Luciano Berio, obra dedicada a Leonard Bernstein. També de Berio, el programa inclourà el cicle de cançons Folk songs, que serà interpretat per la soprano Magdalena Kozená, de qui el públic liceista va poder gaudir l’any 2023 com a Ottavia a L’incoronazione di Poppea i protagonitzant la versió concert de Médée. Continuarem el nostre viatge musical amb la mateixa Orchestra de l’Accademia di Santa Cecilia i Daniel Harding al capdavant. En aquesta ocasió, tindrem l’oportunitat de veure i escoltar la gran pianista Martha Argerich que interpretarà el Concert per a piano núm. 1 de Beethoven. El programa, a més, inclourà la Simfonia núm. 2 de Johannes Brahms i la Pastorale-fantaisie de George Enescu, com a part de la commemoració que celebra el festival a l’entorn del compositor romanès.

El nostre programa musical continuarà en el terreny operístic amb una Salome de R. Strauss, en versió concert, protagonitzada per la mezzo Jennifer Holloway i el baríton Ian Peterson com a Jochannan, acompanyats per la WDR Sinfonieorchester de Köln, dirigida per Cristian Măcelaru. I per acabar la nostra estada a Bucarest, assistirem a un concert de l’Orquestra de la Tonhalle de Zürich, dirigida per Paavo Järvi, que interpretaran peces tan populars com el Preludi de l’òpera Èdip del mateix Enescu, la Simfonia núm. 2 de Sergei Rachmaninov i el Concert per a violoncel núm. 2 de Dmitri Xostakovitx, protagonitzat pel cello d’Alisa Weilerstein.

Com a concert opcional, volem donar l’oportunitat també d’assistir a un recital a l’Ateneu Romanès, una impressionant sala de concerts circular inaugurada el 1888. Allí podrem gaudir de la veu de la soprano Asmik Grigorian, tan estimada pel públic liceista i que protagonitzarà Rusalka aquest mes de juny al nostre teatre, que interpretarà peces d’Enescu, Txaikoski, Rachmaninov i Ravel.

A més, durant el nostre viatge a Bucarest hem organitzat diverses sortides culturals per conèixer a fons la capital de Romania. Per una banda, començarem el nostre viatge a Bucarest amb una sortida d’un dia en autocar per tal de conèixer el famós Castell de Bran, situat a Brasov. Es tracta d’un dels més emblemàtics del país, ja que s’associa amb la figura de Dràcula, el personatge creat per Bram Stoker. Amb la seva arquitectura gòtica i les seves torres imponents, el castell ofereix una vista espectacular sobre els paisatges muntanyosos que l’envolten, convertint-lo en un lloc fascinant tant per a amants de la història com per a aquells que vulguin submergir-se en la cultura i les llegendes de Romania. Completarem el nostre dia amb una visita panoràmica a la ciutat de Brasov, on veurem els monuments més destacats del centre històric: l’antiga plaça del mercat, l’antic ajuntament, la casa dels oficis i l’Església Negra, una construcció gòtica molt impressionant. També visitarem el Castell de Peleș, situat a la ciutat de Sinaia, coneguda com “La perla dels Carpats”. Es tracta d’una joia arquitectònica del segle XIX que destaca per la seva bellesa i història fascinant. Construït com a residència d’estiu per al rei Carol I, el castell combina diversos estils amb detalls exquisits tant a l’exterior com a l’interior. A més, alberga una impressionant col·lecció d’art i mobiliari, que reflecteix la riquesa cultural de Romania.

D’altra banda, farem una visita panoràmica en autocar per Bucarest, explorant els vestigis del passat comunista de la ciutat. Durant el recorregut, veurem edificis emblemàtics com la Casa de la Premsa Lliure, símbol de la propaganda del règim, i els imponents bulevards dissenyats per reflectir el poder de l’Estat. També visitarem el Palau del Parlament, l’edifici administratiu més gran d’Europa. La seva construcció va començar l’any 1984 per ordre de Nicolae Ceaușescu. L’edifici acull la Cambra dels Diputats i el Senat de Romania, a més de sales de conferències i un refugi subterrani. Després, continuarem la nostra visita a peu i passarem per la Plaça de la Revolució, epicentre dels esdeveniments que van portar a la fi del règim el 1989. Al llarg del recorregut, descobrirem com els testimonis de l’època ens ajuden a comprendre l’impacte del comunisme en la vida quotidiana dels romans i la transformació de la ciutat després de la caiguda del règim.

Continuarem el nostre pas per Bucarest visitant dos dels museus més importants de la ciutat: primerament el Museu Nacional d’Art de Romania, ubicat en un edifici històric seu de l’antic Palau Reial. El museu alberga una rica col·lecció d’art romàntic, modern i contemporani, incloent obres de pintors romanesos i europeus destacats. Al dia següent també visitarem el Museu del Poble, un museu a l’aire lliure fundat per decret reial el 1936 i situat a la vora del Llac Herăstrău. L’espai presenta una impressionant col·lecció d’uns 50 edificis tradicionals de la vida rural romanesa entre els quals trobem cases, molins i esglésies que reflecteixen la diversitat arquitectònica de les diferents regions de Romania, a través de les quals descobrirem tradicions i costums dels pobles romanesos al llarg dels anys.

Finalment, visitarem la residència privada de Nicolae Ceausescu i la seva família, un lloc que reflecteix el luxe i l’opulència del règim comunista. Durant la nostra visita, explorarem els interiors d’aquesta mansió, que va ser dissenyada per ser la llar personal del dictador i la seva dona, Elena Ceaușescu. La mansió, construïda entre 1965 i 1968, es caracteritza per la seva decoració luxosa, amb mobles d’alt nivell, tapissos, catifes, marbre i artefactes exclusius que representen el poder i l’autoritat del règim. Veurem els diferents salons de la residència, incloent els espais privats i les zones utilitzades per a esdeveniments oficials i reunions amb líders estrangers. Tindrem una visió sobre la vida privada de Ceaușescu, com es gestionava el seu poder i el contrast entre la vida que portava la família Ceaușescu i les difícils condicions de vida que patia la població romanesa durant el seu mandat. A més, el recorregut ens permetrà conèixer detalls sobre la història recent de Romania i el final del règim comunista.

Dijous 28 d’agost
12h – Sortida del vol amb destinació Munic amb enllaç amb el següent vol
*15.35h – Sortida del vol amb destinació Bucarest
*18.35h – Hora prevista d’arribada a l’aeroport de Bucarest i trasllat a l’hotel en autocar
Vespre lliure

Divendres 29 d’agost
8.00h- Excursió d’un dia en autocar per visitar els castells de Bran (Dràcula) i de Peles a Sinaia.
Dinar de grup inclòs
Tarda – Visita panoràmica a la Ciutat de Brasov
20.45h – Hora de tornada prevista a Bucarest en autocar

Dissabte 30 d’agost
10.00h – Ruta panoràmica en autocar per la ciutat de Bucarest de la mà d’un guia local (veurem la Casa de la Premsa Lliure, els grans boulevards i visitarem l’interior del Palau del Parlament)
Tarda lliure
19.30h – Concert de l’Orquestra de Santa Cecilia amb Daniel Harding i Magdalena Kozena al Gran Palau (trasllat d’anada i tornada amb transport privat)

Diumenge 31 d’agost
10.00h – Visita comentada al Museu Nacional d’Art de Romania
Tarda lliure
19.30h – Concert de l’Orquestra de Santa Cecilia amb Daniel Harding i Martha Argerich al Gran Palau (trasllat d’anada i tornada amb transport privat)
22.30h – Asmik Gregorian i Lukas Geniusas a l’Atheneum de Romania (opcional)

Dilluns 1 de setmbre
10.00h – Sortida de mig dia amb visita comentada al Museu del Poble
20.00h – Concert de l’Orquestra Simfònica de Köln amb Jennifer Holloway i Ian Paterson al Gran Palau (trasllat d’anada i tornada amb transport privat)

Dimarts 2 de setembre
10.00h – Visita comentada a la Residencia privada de Nicolae Ceaucescu
20.00h – Concert de l’Orquestra Tonhalle de Zürich amb concert de Paarvo Järvi al Gran Palau (trasllat d’anada i tornada amb transport privat)

Dimecres 3 de setembre
*13.55h– Sortida del vol amb destinació Frankfurt
*15.30h– Arribada a l’aeroport de Frankfurt i enllaç amb el següent vol
*17.40h– Sortida del vol amb destinació Barcelona
*19.45h– Arribada a l’aeroport del Prat

*Els vols d’anada i tornada poden canviar properament, ja que estem treballant per trobar una combinació de vols directes.

Hotel
JW Marriott Bucharest Grand Hotel
Calea 13 Septembrie 90
Bucarest
Pàgina web

Preu
En habitació doble: 2.600€/persona
En habitació individual: 3.120€

El preu inclou:
– bitllet d’avió amb maleta facturada
– trasllats aeroport-hotel-aeroport
– allotjament, esmorzar i taxes turístiques
– entrades de categoria superior als quatre concerts
– 4 trasllats d’anada I tornada en transport privat fins als concerts
– 2 visites comentades pel centre de Bucarest de la mà d’una guia local i les entrades
corresponents als monuments que es visiten
– Sortida d’un dia amb dinar de grup inclòs per veure els castells de Bran i Peles
– sortida de mig dia en autocar amb visita guiada al Museu del Poble
– visita comentada al Museu Nacional d’Art de Romania
– visita comentada a la Residència privada del Ceausescu
– dossier de viatge
– acompanyant d’Amics del Liceu
– despeses de gestió
– assegurança de cancel·lació i d’assistència durant el viatge

Més informació i sobre aquest viatge:

    captcha

    Ompli l'espai amb les lletres que apareixen a la imatge superior

    Les seves dades seran incorporades a un fitxer propietat d'Amics del Liceu i seran tractades d'acord amb la Llei de Protecció de Dades de Caràcter Personal.

    Els camps marcats amb * són obligatoris

    Back To Top

    Ús de cookies

    Aquesta web utilitza cookies per a proporcionar una millor navegació. Si continua navegant entenem que accepta les cookies i la nostra política de cookies ACEPTAR
    Aviso de cookies