skip to Main Content

Vídeos destacats

Conferència a l’entorn d’«Adriana Lecouvreur»

Amb motiu de l’òpera “Adriana Lecouvreur” que tindrà lloc al Gran Teatre del Liceu aquest mes de juny, compartim la conferència presencial que Pol Avinyó, divulgador musical i soci d’Amics del Liceu, ens ofereix sobre aquest títol de Francesco de Cilèa.

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn de «La Cenerentola»

Amb motiu de l’òpera “La Cenerentola” que tindrà lloc al Gran Teatre del Liceu aquest mes de maig sota la batuta de Giacomo Sagripanti , compartim la conferència presencial que Marc Balcells, criminòleg, professor universitari i vicepresident d’Amics del Liceu, ens ofereix sobre aquest títol de Rossini.

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn de Fidelio

Amb motiu de les properes funcions de «Fidelio» que tindran lloc, en versió concert, al Gran Teatre del Liceu sota la batuta de Gustavo Dudamel, compartim la conferència presencial que Luis Gago, musicòleg, crític musical i col·laborador habitual d’Amics del Liceu, ens ofereix sobre la que va ser l’única òpera de Beehtoven.

Veure vídeo a Youtube

Col·loqui amb les guanyadores del premi Amics del Liceu del Concurs Tenor Viñas

Continuant amb el nostre cicle de col·loquis, compartim amb vosaltres la xerrada per conèixer les sopranos Rosa Maria Abella, Maria Isart i Montserrat Seró, guanyadores del premi Amics del Liceu a la darrera edició del Concurs Tenor Viñas. El premi atorgat, permetrà a aquestes joves cantants la possibilitat de poder continuar la seva formació lírica, ja que consisteix en una beca per estudiar tècnica vocal amb la destacada soprano Luciana Serra. Les guanyadores conversen amb el nostre president, Jaume Graell, i comparteixen amb tots els Amics i Amigues l’experiència de partipar en un concurs de cant de gran ressò internacional com el Concurs Viñas.

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn d’Orgia

Amb motiu de les propers funcions d’Orgia d’ Hèctor Parra al Gran Teatre del Liceu, i amb posada en escena de Calixto Bieito, recuperem la conferència presencial que Gonzalo Lahoz, crític i divulgador musical, ens ha ofert sobre aquest títol.

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn d’El castell de Barbablava

Amb motiu de la propera òpera en versió concert El castell de Barbablava que tindrà lloc al Gran Teatre del Liceu el proper mes d”abril sota la batuta del mestre Josep Pons, recuperem la conferència presencial que el crític musical Jordi Maddaleno ens ha ofert sobre aquest títol de Bartók.

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn d’El Messies

Amb motiu de les propers funcions d’El Messies de G. F. Händel al Gran Teatre del Liceu, en l’arranjament realitzat per W. A. Mozart i amb posada en escena de Bob Wilson, recuperem la conferència presencial que Rosa Massagué, periodista i col·laboradora habitual d’Amics del Liceu, ens ha ofert sobre aquest oratori.

Veure vídeo a Youtube

Col·loqui amb Liliana Pereña i Cristina Fortuny

Continuem amb el nostre cicle de col·loquis Els interiors del Liceu, per conèixer més de prop els secrets que s’amaguen darrera de l’escena. En aquesta ocasió, compartim amb vosaltres el col·loqui que farem amb Liliana Pereña, responsable del servei de caracterització, i Cristina Fortuny, cap del servei de sastreria del Gran Teatre del Liceu, que parla amb el nostre president, Jaume Graell, sobre aquest treball tan apassionant i únic dins del Teatre, que inclou tasques d’adaptació del vestuari, neteja, etiquetatge, postisseria, maquillatge, perruqueria i màscares.

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn de L’Orfeo

Amb motiu de l’òpera L’Orfeo que el Gran Teatre del Liceu presenta en versió concert aquest febrer, recuperem la conferència presencial que Oriol Pérez Treviño, musicòleg i divulgador musical, ens ha ofert sobre aquest títol de Monteverdi.

Veure vídeo a Youtube

Conferència “Concurs Tenor Viñas: 60 anys fent història”

Amb motiu de la recent edició del Concurs Viñas, els Amics compartim amb vosaltres la conferència a càrrec d’Antoni Colomer, crític musical i col·laborador habitual d’Amics del Liceu, durant la qual farem un repàs dels 60 anys de trajectòria del concurs, centrant-nos en la seva història, els seus orígens, però també en els participants més destacats.

El Concurs porta el nom de Francesc Viñas (1863-1933), una de les figures operístiques més internacionals del país, que sempre va tenir la inquietud d’ajudar joves cantants a l’inici de les seves carreres. El 1963, Jacint Vilardell, casat amb la filla de Francesc Viñas, va iniciar-lo per mantenir viu el llegat del tenor, i sis dècades després s’hi va implicar el Gran Teatre del Liceu. Des de llavors, hi han passat 15.175 participants de 115 països diferents.

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn d’Un ballo in maschera

Amb motiu de l’òpera Un ballo in maschera que el Gran Teatre del Liceu presenta aquest febrer amb una proposta escènica de Graham Vick, recuperem la conferència presencial que Jaume Radigales, professor universitari i crític musical, ens ha ofert sobre aquest títol de Verdi.

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn de Carmen

Amb motiu de l’òpera Carmen que el Gran Teatre del Liceu presenta al gener amb la mítica producció de Calixto Bieto, recuperem la conferència presencial que Jaume Radigales, professor universitari i crític musical, ens ha ofert sobre aquest títol de Bizet.

Veure vídeo a Youtube

Col·loqui a l’entorn de Turandot

Amb motiu de la reposició de la producció històrica de l’òpera Turandot i continuant amb el nostre cicle de col·loquis Els interiors del Liceu, per conèixer més de prop els secrets que s’amaguen darrere l’escena, en aquesta ocasió, us oferim la trobada amb Bárbara Lluch, directora d’escena a càrrec de la reposició de Turandot originalment encarregada a Núria Espert, àvia de la nostra convidada, que parla amb el nostre president, Jaume Graell, sobre aquesta feina tan apassionant i única dins del món de l’òpera i en particular sobre aquesta producció.

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn de Turandot

Amb motiu de l’òpera Turandot que el Gran Teatre del Liceu recupera aquest proper mes de novembre amb la producció de Núria Espert, us oferim la conferència presencial que Gonzalo Lahoz, divulgador musical i codirector de la revista Platea Magazine, ens va oferir sobre aquest títol de Puccini.

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn de Médée

Amb motiu de l’òpera “Médée” que presenta el Gran Teatre del Liceu, a continuació us oferim la conferència presencial que Jordi Abelló, contratenor i col·laborador habitual d’Amics del Liceu ens va oferir sobre aquest títol de Charpentier

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn d’Orlando Paladino

Amb motiu de l’òpera “Orlando Paladino” que presenta el Gran Teatre del Liceu en versió concert, a continuació us oferim la conferència presencial que Miriam Grau periodista, musicòloga i col·laboradora habitual d’Amics del Liceu ens va oferir sobre aquest títol de Haydn

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn d’Antony & Cleopatra

Amb motiu de l’estrena europea de l’òpera Antony & Cleopatra que el Gran Teatre del Liceu presenta aquest octubre, a continuació us oferim la conferència preencial que ens va oferir Antoni Colomer, crític musical i col·laborador habitual d’Amics del Liceu.

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn d’Eugène Onegin

Amb motiu de l’òpera “Eugene Onegin” amb què el Gran Teatre del Liceu obre temporada, a continuació us oferim la conferència presencial que Juan Lucas, periodista, crític musical i director de la revista Scherzo, ens va oferir sobre aquest títol de Txaikovski amb direcció d’escena de Christof Loy.

Veure vídeo a Youtube

Col·loqui amb Josep Pons, director Musical del Liceu

Continuem amb el nostre cicle de col·loquis «Els interiors del Liceu», per conèixer més de prop els secrets que s’amaguen darrere l’escena. En aquesta ocasió, volem convidar-vos a la trobada que farem amb el director musical del Gran Teatre de Liceu, Josep Pons, que parlarà amb el nostre president, Jaume Graell, sobre aquesta feina tan apassionant i imprescindible dins del Teatre.

Veure vídeo a Youtube

Presentació Festival Life Victoria 2023-2024

Gràcies a la nostra col·laboració amb la Fundació Victoria de los Ángeles, el Festival Life Victoria ens ha presentat de manera exclusiva per als Amics del Liceu la programació de l’edició d’enguany dedicada al centenari del naixement de la soprano barcelonina. L’acte va comptar amb la participació d’Helena Mora, presidenta de la Fundació Victoria de los Ángeles, Marc Busquets, director artístic del Festival, i Jaume Graell, president d’Amics del Liceu, i va acabar amb un petit tast musical a càrrec de la mezzosoprano Helena Ressurreiçao i la pianista Quimey Urquiaga que van interpreta el cicle «Amor i vida de dona» de Robert Schumann.

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn de L’incoronazione di Poppea

Amb motiu de les representacions de l’òpera “L’incoronazione di Poppea” al Gran Teatre del Liceu, compartim la conferència presencial que Jaume Radigales, professor de la Universitat Ramon Llull, crític musical i col·laborador habitual d’Amics del Liceu, ens ofereix sobre aquest títol de Monteverdi amb posada en escena de Calixto Bieito.

Veure vídeo a Youtube

Col·loqui amb Antoni Bofill, fotògraf del Liceu

Continuem amb el nostre cicle de col·loquis Els interiors del Liceu, per conèixer més de prop els secrets que s’amaguen darrere l’escena. En aquesta ocasió, recuperem la trobada amb el fotògraf del Gran Teatre de Liceu, Antoni Bofill, que parla amb el nostre president, Jaume Graell, sobre aquesta feina tan apassionant i única dins del Teatre.

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn d’Orfeo ed Euridice

Conferenciant: Oriol Pérez Treviño, musicòleg

Amb motiu de la versió concert d’”Orfeo ed Euridice” que el Gran Teatre del Liceu presenta aquest proper mes de maig, compartim la conferència presencial que Oriol Pérez Treviño, musicòleg i col·laborador habitual d’Amics del Liceu, ens ofereix sobre aquest títol de Gluck basat en les Metamorfosis d’Ovidi.

Veure vídeo a Youtube

Per què no et pots perdre la nostra propera sortida a La Schubertíada?

Amb motiu de la nostra propera sortida a “La Schubertíada”, el nostre president, Jaume Graell, entrevista a Víctor Medem, director del Festival perquè comparteixi amb nosaltres els elements més destacats del Festival.

Recordeu que la nostra sortida serà del 24 al 27 d’agost, més informació aquí

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn de Parsifal

Conferenciant: Enrique Gavilán , professor universitari

Amb motiu de l’òpera Parsifal a continuació podreu recuperar la conferència que Enrique Gavilán, professor universitari especialitzat en les relacions entre el teatre i la història i convidat habitual de la Universitat de Bayreuth, ens ha ofert als Amics sobre aquest títol de Wagner.

Veure vídeo a Youtube

Col·loqui amb Xesca Llabrés, cap de regidoria del Liceu

Continuem amb el nostre cicle de col·loquis Els interiors del Liceu, per conèixer més de prop els secrets que s’amaguen darrere l’escena. En aquesta ocasió, recuperem la trobada amb la cap de regidoria del Gran Teatre de Liceu, Xesca Llabrés, que parla amb el nostre president, Jaume Graell, sobre aquesta feina tan apassionant i única dins del Teatre. Lamentem que, a causa de problemes tècnics, només disposem de l’àudio i no del vídeo d’aquesta activitat

Veure vídeo a Youtube

Col·loqui amb el tenor Michael Fabiano

Més enllà del nostre cicle de col·loquis Els interiors del Liceu, us oferim el col·loqui que hem organitzat amb el tenor Michael Fabiano, que interpreta el personatge de Des Grieux a Manon al Gran Teatre del Liceu. En aquesta gravació gaudireu de a la trobada que Fabiano, mantindrà amb el nostre president, Jaume Graell, sobre la seva vinculació amb el món de l’òpera en general i el personatge de Manon en particular. El col·loqui inclourà un torn de preguntes obert a tots els assistents

Veure vídeo a Youtube

Presentació de llibre “L’òpera catalana, síntesi històrica”

En aquest video podreu recperar la presentació del llibre “L’òpera catalana, síntesi històrica” editat per Ficta Edicions i escrit per Jaume Radigales, professor universitari i col·laborador habitual d’Amics del Liceu. Es tracta d’un llibre molt especial perquè sorgeix arran del nostre curs virtual “L’òpera Catalana”, que vam realitzar el 2021.

Veure vídeo a Youtube

Entrevista amb el tenor Pene Pati


Entrevistador: Marc Balcells, Vicepresident d’Amics del Liceu

Pene Pati (Samoa, 1987) és un dels tenors més brillants i entusiastes d’aquesta temporada al Gran Teatre del Liceu. Aquest darrer mes, l’hem pogut veure fent el paper de Des Grieux a Manon i prèviament durant el magnífic recital amb la soprano Sara Blanch, amb qui va cantar a causa de la cancel·lació de Xabier Anduaga. Amb motiu del nostre segon butlletí des d’Amics del Liceu us oferim aquesta entrevista..

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn de Manon


Conferenciant: Javier Pérez Senz periodista i crític musical,

Amb motiu de l’òpera “Manon” que el Gran Teatre del Liceu ha programat per al mes d’abril, us convidem a escoltar a la conferència presencial que Javier Pérez Senz , periodista i crític musical ens ofereix sobre aquest títol de Massenet.

Veure vídeo a Youtube

Col·loqui amb Jaume Tribó, mestre apuntador del Liceu


Moderador: Jaume Graell, president d’Amics del Liceu

Continuem amb el nostre cicle de col·loquis «Els interiors del Liceu», que ja ha comptat amb el director artístic, Víctor Garcia de Gomar; el director general, Valentí Oviedo; i Leticia Martín, directora de producció. Ara és el torn de Jaume Graell, mestre apuntador, que conversa amb el nostre president, Jaume Graell, sobre aquesta tasca tan única i apassionant dins del Teatre.

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn d’ Alexina B


Conferenciant:  Gonzalo Lahoz, divulgador musical i codirector de la revista Platea Magazine,

Amb motiu de la propera representació d’ Alexina B al Gran Teatre del Liceu, us convidem a escoltar la conferència presencial que Gonzalo Lahoz, divulgador musical i codirector de la revista Platea Magazine, ens ha ofert sobre aquesta òpera de nova creació

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn de 7 deaths of Maria Callas


Conferenciant:  Rosa Massagué, crítica Musical

Amb motiu de la propera representació de “7 deaths of Maria Callas” al Gran Teatre del Liceu, us convidem a escoltar la conferència presencial que Rosa Massagué, periodista, crítica musical i col·laboradora habitual d’Amics del Liceu, ens ha ofert sobre aquesta performance operística creada per l’artista Marina Abramovich.

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn d’Alcina


Conferenciant:  Antoni Colomer, crític Musical

Amb motiu de la propera representació d’«Alcina» al Gran Teatre del Liceu, us convidem a escoltar la conferència presencial que Antoni Colomer, crític musical i col·laborador habitual d’Amics del Liceu, ens ha ofert sobre aquesta òpera de G. F. Händel que s’oferirà en versió concert.

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn de Macbeth


Conferenciant:  Jaume Radigales, professor universitari i crític muscal

Amb motiu de l’estrena de la nova producció de «Macbeth», de Giuseppe Verdi, al Gran Teatre del Liceu, us convidem a escoltar a la conferència presencial que Jaume Radigales, professor de la Universitat Ramon Llull i crític musical, ens ha ofert sobre aquesta adaptació de l’obra de Shakespeare.

Veure vídeo a Youtube

Col·loqui amb Xavier Sagrera, director tècnic del Liceu


Moderador:  Jaume Graell, president d’Amics del Liceu

Continuem amb el nostre cicle de col·loquis «Els interiors del Liceu», que ja ha comptat amb el director artístic, Víctor Garcia de Gomar; el director general, Valentí Oviedo; i Leticia Martín, directora de producció. Ara és el torn de Xavier Sagrera, director tècnic, que conversa amb el nostre president, Jaume Graell, sobre la seva tasca dirigint un equip de 130 persones que fan possible que s’alci el teló.

Veure vídeo a Youtube

Col·loqui amb Leticia Martín, directora de producció del Liceu


Moderador:  Jaume Graell, president d’Amics del Liceu

Continuem amb el nostre cicle de col·loquis Els interiors del Liceu, que vam iniciar el director artístic, Víctor Garcia de Gomar, i amb el director general ,Valentí Oviedo, per conèixer més de prop els secrets que s’amaguen darrere l’escena. En aquesta ocasió, volem convidar-vos a la trobada que vam fer amb la directora de producció, Leticia Martín, amb el nostre president, Jaume Graell, amb qui conversa sobre la tasca al capdavant d’aquest departament del Teatre

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn de Tosca 


Conferenciant:  Carlos Calderón, doctor en Humanitats i col·laborador habitual d’Amics del Liceu

Amb motiu de l’òpera Tosca que el Gran Teatre del Liceu ha programat per al proper gener, us convidem a escoltar a la conferència presencial que Carlos Calderón, doctor en Humanitats i col.laborador habitual d’Amics del Liceu ens ha ofert sobre aquest títol de Puccini

Veure vídeo a Youtube

Col·loqui amb Rafael R. Villalobos, director d’escena de Tosca 


Moderador:  Jaume Graell, president d’Amics del Liceu

Més enllà del nostre cicle de col·loquis Els interiors del Liceu, aquest mes ens fa especial il·lusió anunciar-vos que hem organitzat un col·loqui amb el director d’escena Rafael R. Villalobos, que dirigirà la propera òpera de Puccini que podrem veure al Gran Teatre del Liceu: Tosca

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn d’ Il trittico


Conferenciant: Antoni Colomer, crític musical

Amb motiu de l’òpera Il trittico que el Gran Teatre del Liceu ha programat per al proper desembre, us convidem a escoltar a la conferència presencial que Antoni Colomer, crític musical i col.laborador habitual d’Amics del Liceu ens oferirà sobre aquest títol de Puccini

Veure vídeo a Youtube

Col·loqui amb Valentí Oviedo, director general del Liceu


Moderador: Jaume Graell, president d’Amics del Liceu

Continuem amb el nostre cicle de col·loquis “Els interiors del Liceu” per conèixer més de prop els secrets que s’amaguen darrere l’escena. En aquesta ocasió, podeu veure a la trobada que farem amb el director general, Valentí Oviedo, que parlarà amb el nostre president, Jaume Graell, sobre la tasca al capdavant d’un teatre d’òpera. El col·loqui inclourà un torn de preguntes obert a tots els assistents.

Veure vídeo a Youtube

Col·loqui amb Víctor García de Gomar, director artístic del Liceu


Moderador: Jaume Graell, president d’Amics del Liceu

Amb motiu de la propera Temporada 2022-2023, els Amics del Liceu hem organitzat un col·loqui entre el director artístic del Liceu, Víctor García de Gomar, i el president d’Amics del Liceu, Jaume Graell, per tal de comentar amb els Amics /gues tots els detalls de la nova Temporada.

Veure vídeo a Youtube

Col·loqui amb el mestre Riccardo Frizza


Moderador: Jaume Graell, president d’Amics del Liceu

Amb motiu de l’òpera Il trovatore que el Gran Teatre del Liceu ha programat per al proper octubre, us convidem a escoltar el col·loqui entre el mestre i el president d’Amics del Liceu.

A més, durant el col·loqui comptem amb la participació del tenor Antoni Lliteras i la soprano Maria Zapata, que interpreten àries d’ Il trovatore acompanyats al piano per Rodrigo de Vera.

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn d’ Il trovatore


Conferenciant: Albert Galceran, divulgador musical

Amb motiu de l’òpera Il trovatore que el Gran Teatre del Liceu ha programat per al proper octubre, us convidem a escoltar a la conferència presencial que Albert Galceran, divulgador musical, presentador del programa Homes clàssics de Catalunya Música i soci d’Amics del Liceu ens oferirà sobre aquest títol de Verdi.

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn de Don Pasquale


Conferenciant: Marc Balcells, criminòleg i vicepresident d’Amics del Liceu

Amb motiu de l’òpera Don Pasquale que el Gran Teatre del Liceu ha programat per al proper setembre, us convidem a assistir a la conferència presencial que Marc Balcells, criminòleg, professor de la UOC i vicepresident d’Amics del Liceu ens oferirà sobre aquest títol de Donizetti.

Veure vídeo a Youtube

Xerrada a l’entorn de Norma

Diàleg entre la soprano Marta Matheu i el director artístic del Liceu Víctor García de Gomar
Conferenciant: Mònica Pagès,periodista cultural especialitzada en música.

Amb motiu de l’estrena de Norma al Liceu, us convidem a veure el diàleg entre el la soprano Marta Matheu i el director artístic del Liceu, Víctor Garcia de Gomar. Seguidament, podreu veure la conferència que la periodista cultural especialitzada en música Mònica Pagès ens va oferir al voltant d’aquest títol del repertori belcantista.

A causa de problemes tècnics, la conferència té una durada inferior a l’habitual. Lamentem les molèsties que això pugui ocasionar.

A continuació enllacem les cinc versions de “Casta diva” que la conferenciant proposa:

Callas: https://m.youtube.com/watch?v=s-TwMfg…
Caballé: https://m.youtube.com/watch?v=t352QSw…
Sutherland: https://m.youtube.com/watch?v=4Qcp18U…
Radvanovsky: https://m.youtube.com/watch?v=cSkZ8mN…
Yoncheva: https://m.youtube.com/watch?v=g-6JhBY…

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn de Wozzeck

Conferència presencial d’Amics del Liceu
Conferenciant: Jaume Radigales, professor universitar i col·laborador habitual d’Amics del liceu

 

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn de la Trilogia Da Ponte

Conferència presencial d’Amics del Liceu
Conferenciant: Míriam Grau, musicòliga i col·laboradora habitual d’Amics del liceu

 

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn de Pélleas et Mélisande

Conferència presencial d’Amics del Liceu
Conferenciant: Carlos Calderón, doctor en Humanitats i col·laborador habitual d’Amics del liceu

 

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn de La dama de piques

Conferència presencial d’Amics del Liceu
Conferenciant: Toni Colomer, crític musical i col·laborador habitual d’Amics del liceu

 

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn de Rigoletto

Conferència presencial d’Amics del Liceu
Conferenciant: Marc Sala, tenor i col·laborador habitual d’Amics del liceu

 

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn d’ Ariadne auf Naxos

Conferència presencial d’Amics del Liceu
Conferenciant: Rosa Massagué, periodista i col·laboradora habitual d’Amics del liceu

 

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn de Lucia di Lammermoor

Dotzena conferència online d’Amics del Liceu
Conferenciant: Laura Farré Rozada, pianista, matemàtica i presentadora del programa La cinta de Möbius de Catalunya Música

 

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn de La Bohème

Onzena conferència online d’Amics del Liceu
Conferenciant: Javier Pérez Senz, periodista, crític musical i col·laborador habitual d’Amics del Liceu

 

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn d’Otello

Desena conferència online d’Amics del Liceu
Conferenciant: Toni Colomer, crític musical i col·laborador habitual d’Amics del Liceu

 

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn de Lessons in love and violence

Novena conferència online d’Amics del Liceu
Conferenciant: Rosa Massagué, periodista i col·laboradora habitual d’Amics del Liceu

 

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn de Les contes d’Hoffmann

Vuitena conferència online d’Amics del Liceu
Conferenciant: Josep Subirà, historiador, crític d’òpera i col·laborador habitual d’Amics del Liceu

 

Veure vídeo a Youtube

Conferència La Traviata: entre modernitat i tradició

Setena conferència online d’Amics del Liceu
Conferenciant: Marc Sala, tenor, president d’Apròpera i col·laborador habitual d’Amics del Liceu

 

Veure vídeo a Youtube

Conferència Don Giovanni abans i després de Mozart

Sisena conferència online d’Amics del Liceu
Conferenciant: Jaume Radigales, professor titular de la Universitat Ramon Llull, crític musical del diari Ara i de Catalunya Música

 

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn d’ Il barbiere di Siviglia, de Gioachino Rossini

Cinquena conferència online d’Amics del Liceu
Conferenciant: Marc Sala, tenor, president d’Apròpera i col·laborador habitual d’Amics del Liceu

 

Veure vídeo a Youtube

Conferència a l’entorn del Belcanto romàntic: Rossini, Bellini i Donizetti

Quarta conferència online d’Amics del Liceu
Conferenciant: Marc Sala, tenor, president d’Apròpera i col·laborador habitual d’Amics del Liceu
Data de la conferència: Dilluns 29 de juny de 2020

Veure vídeo a Youtube

Conferència i recomanacions a l’entorn de Carmen amb motiu del Liceu a la fresca

Tercera conferència online d’Amics del Liceu
Conferenciant: Pere Andreu Jariod, divulgador musical i col·laborador habitual d’Amics del Liceu
Data Liceu a la fresca: Dissabte 20 de juny de 2020

Veure vídeo a Youtube

Alcione, una obra mestra del Grand Siècle

Segona conferència online d’Amics del Liceu
Conferenciant: Oriol Pérez Treviño, musicòleg i col·laborador habitual d’Amics del Liceu
Data: Dimecres 20 de maig de 2020

Veure vídeo a Youtube

Dels artesans als artistes: la transformació del món cultural entre la Il·lustració i el Romanticisme

Primera conferència online d’Amics del Liceu
Conferenciant: Enric Calpena, periodista i col·laborador habitual d’Amics del Liceu
Data: Dimecres 6 de maig de 2020

Veure vídeo a Youtube

#HoraDeVèncer

Orquestra i Cor del Gran Teatre del Liceu
Idea creativa: Igor Cortadellas

El “Nessun Dorma” de l’òpera ‘Turandot’ de Puccini ha marcat la història de superació del Liceu, i ara encoratja la societat a iniciar plegats el camí del desconfinament i la tornada a la normalitat sota el lema #HoraDeVèncer. El director creatiu Igor Cortadellas ha realitzat aquest vídeo que compta amb la participació de l’Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu, el tenor canari Jorge de León i la direcció musical del mestre Josep Pons i Conxita Garcia.

Aquest missatge esperançador també vol fer arribar el seu suport a totes aquelles persones i famílies que hagin patit de prop les conseqüències del coronavirus.

Veure vídeo a Youtube

La nit dels Amics 2019

Video realitzat amb motiu de la primera edició de La Nit dels Amics del Liceu l’any 2019

Realització: Albert Mena

Veure vídeo a Youtube

Conferències Temporada 2019 - 2020

Lohengrin

Conferenciant: Xavier Cester
Informació: Director de l’Àrea de Música de l’ICEC
Data: 10 de març de 2020

Descarregar

La clemenza di Tito

Conferenciant: Jaume Radigales
Informació: Informació: Professor titular de la Universitat Ramon Llull. Crític musical de La Vanguardia i de Catalunya Música
Data: 12 de febrer de 2020

Descarregar

Aida

Conferenciant: Marc Sala
Informació: Tenor i divulgador cultural
Data: 9 de gener de 2020

Descarregar

Cavalleria rusticana i Pagliacci

Conferenciant: Antoni Colomer
Informació: Crític musical
Data: 26 de novembre de 2019

Descarregar

Doña Francisquita

Conferenciant: Albert Ferrer Flamarich
Informació: Crític musical
Data: 5 de novembre de 2019

Descarregar

Turandot

Conferenciant: Marc Sala
Informació: Tenor i divulgador cultural
Data: 30 de setembre de 2019

Descarregar

Conferències Temporada 2018 - 2019

Luisa Miller

Conferenciant: Miquel Peralta
Informació: Doctor en Arts Musicals i professor de dicció
Data: 10 de juliol de 2019

Descarregar

Tosca

Conferenciant: Javier Pérez Senz
Informació: Periodista i crític musical
Data: 4 de juny de 2019

Descarregar

Les pêcheurs de perles

Conferenciant: Josep Subirá
Informació: Crític musical
Data: 9 de maig de 2019

Descarregar

Agrippina

Conferenciant: Jordi Abelló
Informació: Contratenor
Data: 8 de maig de 2019

Descarregar

La Gioconda

Conferenciant: Xavier Cester
Informació: Director de l’Àrea de Música de l’ICEC
Data: 19 de Març de 2019

Descarregar

Rodelinda

Conferenciant: Miriam Grau
Informació: Musicòloga
Data: 26 de febrer de 2019

Descarregar

Hamlet

Conferenciant: Mercedes Conde
Informació: Directora de la Revista Musical Catalana
Data: 25 de febrer de 2019

Descarregar

L’enigma di Lea

Conferenciant: German Gan
Informació: Professor de Musicologia de la UAB
Data: 6 de febrer de 2019

Descarregar

Madama Butterfly

Conferenciant: Marc Sala
Informació: Tenor i divulgador cultural
Data: 8 de gener de 2019

Descarregar

L’italiana in Algeri

Conferenciant: Jaume Radigales
Informació: Professor titular de la Universitat Ramon Llull. Crític musical de La Vanguardia i de Catalunya Música
Data: 12 de desembre de 2018

Descarregar

Kàtia Kabànova

Conferenciant: Luis Gago
Informació: Musicòleg i divulgador musical
Data: 5 de novembre de 2018

Descarregar

Candide

Conferenciant: Antoni Colomer
Informació: Crític i gestor musical
Data: 15 d’octubre de 2018

Descarregar

I puritani

Conferenciant: Enric Martinez-Castignani
Informació: Baríton
Data: 1 d’octubre de 2018

Descarregar

Conferències Temporada 2017 - 2018

La favorite

Conferenciant: Marc Sala
Informació: Tenor i divulgador cultural
Data: 3 de juny de 2018

Descarregar

Manon Lescaut

Conferenciant: Javier Pérez Senz
Informació: Crític musical
Data: 28 de maig de 2018

Descarregar

Demon

Conferenciant: Jaume Radigales
Informació: Professor titular de la Universitat Ramon Llull. Crític musical de La Vanguardia i de Catalunya Música
Data: 18 d’abril de 2018

Descarregar

Attila

Conferenciant: Miquel Peralta
Informació: Professor del Conservatori Victòria dels Àngels
Data: 5 d’abril de 2018

 Descarregar

Ariodante

Conferenciant: Miriam Grau
Informació: Musicòloga
Data: 12 de març de 2018

Descarregar

Andrea Chénier

Conferenciant: Xavier Pujol
Informació: Crític d’Opera Online
Data: 6 de març de 2018

Descarregar

Roméo et Juliette 

Conferenciant: Xavier Cester
Informació: Crític musical de l’Ara
Data: 8 de febrer de 2018

Descarregar

Poliuto

Conferenciant: Albert Ferrer Flamarich
Informació: Crític musical
Data: 8 de gener de 2018

Descarregar

L’elisir d’amore

Conferenciant: Antoni Colomer
Informació: Crític i gestor musical
Data: 8 de gener de 2018

Descarregar

Tristan und Isolde

Conferenciant: Luis Gago
Informació: 
Musicòleg
Data:
22 de novembre de 2017

Descarregar

L’incoronazione di Poppea

Conferenciant: Jordi Abelló
Informació: Contratenor
Data: 20 de novembre de 2017

Descarregar

Un ballo in maschera

Conferenciant: Enric Martinez-Castignani
Informació: Baríton
Data: 2 d’octubre de 2017

Descarregar

Il viaggio a Reims

Conferenciant: Josep Subirà
Informació: Crític musical
Data: 7 de setembre de 2017

Descarregar

Back To Top

Ús de cookies

Aquesta web utilitza cookies per a proporcionar una millor navegació. Si continua navegant entenem que accepta les cookies i la nostra política de cookies ACEPTAR
Aviso de cookies